Anul școlar nu va fi prelungit. Cum va fi recuperată materia în timpul grevei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.06.2023 - 10:55
Elevii rămân cu un gol mare. Multă materie a rămas nerecuperată Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin (imagine cu rol ilustrativ)

Anul școlar nu va fi prelungit. Situațiile școlare ale elevilor vor fi încheiate până vineri. Rămâne multă materie nerecuperată. Unii elevi vor recupera materia prin meditații, alții nu.

SHARE

Anul școlar se termină conform calendarului stabilit. Materia pierdută în cele trei săptămâni de grevă nu va putea fi ușor recuperată de către elevi. 

Pe grupuri, părinții se plâng că la unele discipline a fost parcursă doar jumătate din materie. 

Cum va fi recuperată materia pierdută în tipul grevei. Soluții de la părinți

După ce greva a fost suspendată, profesorii se întorc la catedră începând de marți. Însă pentru a încheia situațiile școlare. Cele mai multe materii vor fi închise cu doar 2 note și sunt cazuri în care cea de-a doua notă va fi pusă în următoarele trei zile pentru cî până vineri totul trebuie să fie gata. 

Părinții se revoltă pe grupurile de socializare, mai ales că au fost alături de profesori în aceste zile de proteste, luându-le apărarea și spunând că salariile din Educație sunt prectic o rușine. 

Citește și: Mediile elevilor pot fi încheiate din doar două note. ”Am ușurat acest proces în interesul copiilor”

Acum se întreabă cum vor recupera copiii lor materia pierdută. 

”Caz concret - fiul meu e clasa a IX a. La biologie au ajuns la pag 58 iar cartea are 120 pagini. Restul ? Ieri a trimis dirigintele mesaj să învețe copii lecția de la pag 58-59 că azi dau test. Au mers la școală doar pt o oră și să ducă un proiect.

Au dat test grilă din cele 2 pagini și restul nu mai contează ! Mai rău de cei din clasele a VII a și a XI a care poate au materie pt EN și Bac nepredată ! Și părerea mea e că acest an cu 4 săptămâni școală 1 vacanță plus săptămână verde, altfel, greva, a fost în defavoarea copiilor ! Abia porneau motoarele și aveau vacanță ! Sunt curioasă cum o să se schimbe calitatea învățământului cu aceste creșteri salariale ! Dar am îndoieli”, a scris o mămică pe grupul de socializare Părinții profesorilor din România.

Printre părinții care se revoltă acum că vor fi nevoiți să plătească meditații pentru recuperarea materiei pierdute, comentează și un cadru didactic:

”Să răspundă membri guvernului demisionar. Ei ne-au tratat cu superficialitate și în bătaie de joc Când am declanșat conflictul de muncă. Lor nu le- a păsat de ce se întâmplă cu copiii dvs. Acum toată vina ne aparține în ceea ce nu s- a realizat. Oare nu puteți privi toate câte s- au întâmplat din această perspectivă ?

 Puteți să empatizati cu noi? Vă puteți pune în locul nostru fără a fi părtinitori ? Puteți vedea obiectiv desfășurarea evenimentelor fără a da vina pe cei care au îndrăznit, legal, să- și ceară drepturile salariale ???? De ce să fim mereu cenușăreasa societății? Oare câți pacienți jignesc și umilesc medicii dacă fac grevă generală? Oare câți se ridică împotriva polițiștilor când amenință cu greva generală ? Onor guvernului care imediat le satisface solicitările”, scrie o profesoară.

Sunt însă persoane care atrag atenția că această materie nu se va recuperată niciodată, la fel cum nu este recuperată cea din zilele libere. 

Citește și: Greva profesorilor anulează mai multe probe la bacalaureat. Deca: Le echivalăm cu notele de la clasă

”Observ că se pasează totul în curtea profesorilor. MEN nu face nimic pentru elevul român, tot ce e rău este despre resursa umană-profesori. Sunt curioasă dacă cei ce muncesc în alte domenii, fac voluntariat sau sunt remunerați? E adevărat că am văzut mulți care nu au ce căuta în sistem, dar surpriză.... tot sistemul îi primește că nu mai vine nimeni cu facultate să predea și să fie umilit pentru 2300 de lei”, a scris un alt cadru didactic.

”Sunt mii de comentarii în mediul online dar un cuvânt bun care să motiveze elevii nu am citit,vorbiți unele cadre așa urât despre ei de parcă nu știu cu ce au greșit acești copii,vor da și examenele la bac și vor trece cu bine peste toate dar este trist că nu empatizati absolut în ceea cei privește!”, a scris un părinte.

Citește și: Greva profesorilor se suspendă. Anunțul de ultimă oră al sindicatelor: De mâine se întorc la catedră

Profesorii au suspendat greva luni, după ce liderii sindicali și guvernul au căzut de acord asupra salariilor iar ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial. Dascălii spun însă că dacă politicienii  nu vor face ce au promis, protestele vor fi reluate din toamnă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te