Cât câștigă fiul lui Tudorel Toader de la Universitatea pe care o conduce tatăl său

DE Petre Bădică | Actualizat: 24.06.2019 - 12:46

Alexandru Toader a fost angajat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza fentând legea și după ce instituția condusă de tatăl său a modificat regulamentele.

SHARE

„Senatul Universității Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader.  Fiul ministru al Justiției (demis între timp n. noastră) și al rectorului suspendat (la acea dată - n. noastră) de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Toader junior este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil.

Angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia era suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru. Astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale”, scria  7Est.ro care a prezententat, la data de 9 august 2017, documente care dovedesc că fiul ministrului-rector a fost favorizat.  

Citește și: Fiul lui Tudorel Toader a ratat postul de notar scos la concurs de tatăl său  

Între timp, Tudorel Toader a fost dat afară din guvern, iar fiul și-a luat postul de asistent universitar. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a publicat vaniturile salariale pe anul în  curs.

Alexandru Toader se încadrează în grila de salarizare „asistent universitar” cu o vechime între 0 și 3 ani. Salariul de bază este de 4.127 de lei. La această sumă se adaugă indemnizația de doctor care este echivalentă cu 50% din salariul minim brut pe țară, adică 950 de lei. Fiul lui Tudorel Toader mai primește o indemnizație de „spor solicitare neuropshică” de 395 de lei brut. Pentru „plata cu ora”, un asistent universitar cu această vechime primește 3.080 de lei, dar și o indemnizație de hrană, pentru anul 2019, de 3.123 de lei și vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.  

Citește și: Fiul lui Tudorel Toade a dus Universitatea din Iași pe ultimul loc la un concurs de drept      

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -