Când vor primi elevii tichetele educaționale de 500 de lei de la stat? Au început școala fără ele

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 29.11.2023 - 19:13
Când vor primi elevii tichetele educaționale de 500 de lei de la stat? Au început școala fără ele Foto : Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Deși trebuiau acordate la începutul anului școlar, elevii nu au primit nici acum tichetele educaționale de la stat. Când vor intra în posesia lor?

SHARE

Tichetele educaționale de 500 de lei pentru elevi nu au fost încă livrate. Când vor intra în posesia lor elevii?

Tichetele educaţionale, cu care se pot cumpăra rechizite și haine pentru elevi, vor ajunge la cei peste 410 mii de beneficiari în prima parte a lunii decembrie, potrivit surselor Edupedu.ro.

 Ordonanța de urgență nr.83/2023 menționează că cei 500 de lei vor fi acordați într-o singură tranșă, dar nu prevede și un calendar.

 Aceleași surse mai spun că vor fi livrate deja încărcate cardurile. Amintim, tichetele educaționale, acordate prin Ministerul Fondurilor Europene sunt menite să ajute elevii defavorizați să înceapă anul școlar, iar la finalul lunii decembrie se termină al doilea modul de școală.

Citește și: Ce burse vor obține studenții în acest an universitar. Sprijin financiar pentru mai multe categorii

Pentru a primi tichete educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei din anul școlar 2023-2024, venitul lunar pe membru de familie este de maximum 633 de lei în cazul preșcolarilor și de 1500 de lei în cazul elevilor din învățământul de stat primar și gimnazial.

Când vor primi elevii tichetele educaționale de 500 de lei de la stat? Au început școala fără ele

Precizările vin de la Ministerul Fondurilor Europene, printr-o notă obținută de Edupedu.ro.

Amintim, cererile vor putea fi depuse la școli de părinții încadrați la acest tip de sprijin până pe 26 noiembrie, potrivit unui anunț ulterior al Guvernului.

410.000 de potențiali beneficiari au început deja școala de o lună, fără acești bani de rechizite.

Termenul până la care părinții au putut depune cererile pentru tichetele educaționale fusese extins până la data de 26 noiembrie, potrivit unei modificări a ordonanței de urgență, publicată în Monitorul Oficial.

Urmează ca lista cu beneficiarii finali să ajungă la Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: 300 de lei bursă pentru elevi indiferent de veniturile părinților. Până când pot fi depuse cererile

Ordonanța de urgență nr. 83/2023 prevede mai mulți pași până la emiterea și distribuirea cardurilor educaționale.

Școlile trebuie să introducă datele din cererile depuse de părinți în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R), în termen de 5 zile calendaristice de la expirarea termenului pentru depunerea cererilor”. Asta ar însemna până în data de 1 decembrie, potrivit calculelor Edupedu.ro.

Listele cu destinatarii finali vor fi realizate folosind “aplicația informatică dezvoltată în acest sens de către Serviciul de Telecomunicații Speciale”, menționează Ordonanța de urgență.

 De precizat, aplicația este la data de 30 octombrie, “în stadiul de proiectare-dezvoltare-testare”, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale, la solicitarea Edupedu.ro.

Lista destinatarilor finali va fi transmisă de către Serviciul de Telecomunicații Speciale la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și poate fi accesată de către beneficiar, prin intermediul aplicației informatice speciale, în termen de 10 zile lucrătoare de la data prelucrării și structurării bazei de date, potrivit OUG nr. 83/2023.

Cine primește tichetele educaţionale

Din acest an, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și vor fi valabile pentru următorii 3 ani. Cei 500 de lei vor fi livrați într-o singură tranșă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te