Când intră prima de 1500 de lei pentru profesori. Ce vor putea cumpăra dascălii din acești bani

DE Alexandra Lupascu | 29.09.2023 - 19:43
Când intră prima de 1500 de lei pentru profesori. Ce vor putea cumpăra dascălii din acești bani Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Când intră prima de 1500 de lei pentru profesori. Ce vor putea cumpăra dascălii din acești bani conform Ordonantei de urgenta nr. 58/2023.

SHARE

Când intră prima de 1500 de lei pentru profesori. Ce vor putea cumpăra dascălii din acești bani conform Ordonantei de urgenta nr. 58/2023.

Prima didactica se acorda profesorilor incepand cu luna octombrie 2023, conform Ordonantei de urgenta nr. 58/2023.

Cadrele didactice si didactice auxiliare urmeaza sa primeasca suma de 1.500 de lei, intr-o singura transa anuala, timp de 4 ani, pana in anul scolar 2026-2027, scrie Antena3.

Voucherele sub formă de card vor fi distribuite prin Poșta Română, la fel cum se întâmplă pentru voucherele de asistență socială sau pentru elevii cu tichete educaționale.

Când intră prima de 1500 de lei pentru profesori. Ce vor putea cumpăra dascălii din acești bani

Potrivit Ministerului Educatiei, dezvoltarea profesionala a personalului didactic, in special in contextul impus de necesitatea digitalizarii proceselor educationale vizeaza acordarea de sustinere pentru cariera didactica pentru participarea la cursuri de pregatire profesionala, evenimente stiintifice, costuri specifice pentru echipamente IT si alte echipamente didactice de tehnologia informatiei asimilate precum si pentru achizitia de carti de specialitate dar si pentru acoperirea unor nevoi personale specifice.

Citește și: Părinții nemulțumiți de ”ofertele” din pliantele primite de copii la școală. Eu nu am voie să intru

In acest context, acordarea primelor de cariera didactica reprezinta o masura care sustine dezvoltarea profesionala continua a personalului didactic in vederea cresterii calitatii si echitatii sistemului educational si genereaza performanta pe termen lung in activitatea educationala fiind un pilon important in sustinerea serviciului public de educatie.

Cine beneficiaza de prima de carieră didactică 2023?

– personalul din invatamantul preuniversitar, respectiv cadrele didactice, didactice auxiliare din invatamantul preuniversitar de stat,

– cadrele didactice din sistemul de invatamant universitar care detin gradul didactic de sef de lucrari/lector sau asistent universitar

Potrivit OUG nr. 58/2023, prima de cariera didactica se acorda in vederea realizarii urmatoarelor obiective:

Citește și: Ce se întâmplă când părinții vor să aibă copii independenți: Există riscul îndepărtării de familie

a) sustinerea cadrelor didactice pentru adaptarea continua a competentelor educationale in vederea cresterii performantei elevilor si studentilor care participa la activitatea educationala;

b) sustinerea cadrelor didactice din sistemul de invatamant preuniversitar si universitar de stat pentru tranzitia si adaptarea continua a competentelor educationale la transformarea digitala specifica activitatilor educationale destinate elevilor si studentilor;

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te