VIDEO Centura Târgu-Jiu: promisă de Ponta pentru 2014, abandonată în ruine de Dăncilă în 2018

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.09.2020 - 18:58
Centura Târgu Jiu, abandonată din 2018 / gorjeanul.ro

Centura orașului Târgu-Jiu are, în sfârșit, un constructor după ce lucrările au fost abandonate în anul 2018 la un stadiul de doar 40%.

SHARE

În 2012, Ponta prelua guvernarea. Imediat și-a făcut drum la Târgu Jiu, lucru de înțeles el fiind ales deputat de Gorj.

Și a început să promită că nu îl durea nici mâna, nici gura.

„Un alt proiect de infrastructură important este centura Târgu-Jiu. În luna septembrie, primul-ministru a declarat că licitaţia pentru acest proiect ar trebui să se încheie până în decembrie, urmând ca șoseaua de centură să fie inaugurată în 2014. Măsurile luate de Victor Ponta, de când este șeful executivului, arată că într-adevăr dorește să transforme județul său natal într-un județ european. În acest sens, cea mai grăitoare acțiune este vizita de astăzi a președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, care va fi prezent la Târgu-Jiu, la invitația premierului”, scrie gorjeanul.ro.

Când trebuia terminată s-au apucat de desenat

În anul în care Ponta a promis că va ianugura Centura Târgu Jiu, abia a început procesul de proiectare, potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor consultate de Newsweek România.

Pe 14 octombrie 2014, Collini Lavori s-a apucat de treabă. Nu a reușit să finalizeze decît 40% din lucrare pentru că, în luna mai 2018, antreprenorul (Compania de Drumuri) a decis să rezilieze contractul. Se făcuseră plăți pentru 37% din lucrare. S-a constatat o mobilizare slabă a constructorului.

În 2018 la putere era tot PSD, prin premierul Viorica Dăncilă de fațadă și Liviu Dragnea conducător absolut.

Timp de doi ani (2018 - 2020) nu s-a mai întâmplat absolut nimic pe șoseaua de Centură Târgu Jiu.

Abia azi, 22.09.2020, CNAIR a semnat contractul având ca obiect "Construcţia Variantei de Ocolire Târgu Jiu - Finalizare lucrări" cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA - Secol România SRL. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei fără TVA", se arată într-un comunicat al CNAIR.    

Ce menționează documentele CNAIR

Contract executie lucrari semnat in data de 20.11.2013 Contractul executie lucrari a fost reziliat incepand cu data de 18.05.2018, de catre Antreprenor.  CNAIR are in pregatire o noua procedura de achizitie publica, pentru finalizarea obiectivului.

Documentatia pentru relicitare a fost finalizata si urmeaza demararea procedurii de relicitare a lucrarilor.

Termenul de depunere a ofertelor este 23.07.2019.

Contractul ce va avea ca obiect lucrarile ramase de executat s-a aflat in procedura de evaluare a ofertelor.

 Avand in vedere existenta unui certificat constatator negativ emis de catre Autoritatea Contractanta singurului ofertant, la data prezentei, a fost transmisa comunicarea oficiala in ceea ce priveste anularea procedurii de atribuire a contractului. Ofertantul a inaintat Contestatie la Tribunal, ce se afla in curs de solutionare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.