Surplusul de motorină din Europa este atât de mare încât a început să fie depozitat pe nave

DE Valentin Mirică | Actualizat: 18.02.2021 - 19:21
Foto: Facebook Haven Rotterdam

Un supertanc petrolier a început să încarce motorină în portul olandez Rotterdam, unul din cele mai importante puncte pentru importurile de produse petroliere din Europa, o dovadă a surplusului de motorină cu care se confruntă regiunea.

SHARE

Silverstone, un supertanc petrolier de tip Very Large Crude Carrier (VLCC), nave cu o capacitate cuprinsă între 160.000 şi 320.000 tdw, este în prezent pe jumătate încărcat în portul Rotterdam. Bloomberg susţine că nava are deja la bord aproximativ un milion de barili de combustibili şi o sursă a dezvăluit că produsul încărcat pe vas este motorină.

Citește și

Ilie Năstase și Ion Țiriac se dau victime ale soțului Serenei după ce au jignit-o golănește


În perioade normale, nord-vestul Europei are un deficit structural de motorină, ceea ce înseamnă că în portul olandez ajung nave încărcate cu motorină din întreaga lume. În ultimele luni însă direcţia livrărilor s-a inversat şi aproape 17 milioane de barili de motorină au fost trimişi din Europa spre coasta de est a SUA. Deocamdată nu este clar unde se va îndrepta supertancul petrolier Silverstone însă o posibilitate ar fi vestul Africii, o regiune care se confruntă şi ea cu un deficit de aprovizionare.

Citește și

O învățătoare care fura din magazine a cerut 2.000 de euro de la părinți și i-a pierdut la păcănele


Carantinele şi restricţiile introduse în mai multe ţări din Europa pentru a combate răspândirea Covid-19 au afectat cererea de motorină pe bătrânul continent, în timp ce creşterea traficului de marfă şi vremea rece a avut un efect opus asupra consumului de motorină în SUA, ceea ce a determinat o înmulţire a livrărilor peste Atlantic.

Citește și

Proxeneții români își plimbă prostituatele ca trupele de circ pentru a nu da de bănuit în AngliaSupertancurile petroliere de tip VLCC cum este Silverstone sunt utilizate în mod normal pentru a transporta mari încărcături de ţiţei între diferite continente. Însă navele noi de acest tip, care nu au fost utilizate încă la transportul de petrol brut, pot fi utilizate pentru a transporta motorină iar Silverstone a fost folosit în acest scop anul trecut, transportând motorină şi combustibil pentru avioane din Orientul Mijlociu.

Citește și

Interlopul Boncu se plânge în instanță: Nici reducere la cocaină nu aveam. O problemă de sănătate

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.