Qantas dezvăluie noi cabine clasa I și business, pentru zborurile ultralungi „Project Sunrise”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.02.2023 - 11:19
Qantas dezvăluie noi cabine clasa I și business, pentru zborurile ultralungi „Project Sunrise” - Foto: Rawpixel

În timp ce firma Qantas se pregătește pentru lansarea în 2025 a zborurilor sale ultra lungi „Project Sunrise”, compania aeriană oferă o scurtă privire a ceea ce vor experimenta pasagerii din secțiunea frontală a avionului, în călătoriile-record de 19 ore.

SHARE

Compania aeriană a dezvăluit primul prototip de cabină din clasa business, pentru cele 12 avioane Airbus A350, care vor deservi zborurile directe ce leagă Australia de New York și Londra.
Având în vedere timpul petrecut de pasageri în aer, sporirea confortului este o prioritate pentru designeri.

Qantas, noi cabine clasa I și business

„Qantas a fost lider în deschiderea de noi zboruri pe distanță lungă, în cea mai mare parte a istoriei noastre, și aducem tot ce am învățat, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al confortului pasagerilor, în zborul Project Sunrise”, a spus Alan Joyce, CEO Qantas Group, conform CNN.

Pe lângă colaborarea cu designeri și specialiști în aviație, compania aeriană a apelat și la ajutorul unei echipe de oameni de știință, inclusiv cercetători în domeniul somnului, de la Centrul Charles Perkins, al Universității din Sydney.

Proiectul Sunrise A350 va găzdui doar 238 de pasageri, pentru a oferi mai mult spațiu pentru călători. Este o scădere bruscă, față de aspectul obișnuit, cu peste 300 de locuri, al acestor aeronave de călători.

Citeşte şi: Comandantul Mobilității Aeriene al SUA: „Vom avea război cu China în 2025"

Aspectul include șase locuri de clasa I, într-o configurație 1-1-1, 52 de locuri pentru clasa business, în configuraţia 1-2-1, 40 de locuri premium economice, în configuraţia 2-4-2, și 140 de locuri la clasa economică, în configuraţia 3-3-3.

„Credem că avioanele noastre A350 au cel mai sofisticat și mai atent design al oricărei companii aeriene, combinând tehnologia de ultimă oră, cu cercetarea somnului, pentru a modela aspectul și senzația, pentru ceea ce este efectiv o nouă eră a călătoriilor”, a spus Joyce.

Citeşte şi: Este a cincea zi consecutivă când mai multe curse aeriene au fost anulate în Suceava din cauza ceții

Scaunele de cabină de primă clasă sau First Suites vor avea un pat fix foarte lat, un șezlong înclinabil, de 22 inci, un dulap pe toată lungimea, o masă de sufragerie pliabilă, suficient de mare pentru doi clienţi, și un ultra TV de 32 de inci, de înaltă definiție.

Compania aeriană spune că clienții se vor „simți ca într-un minihotel de tip boutique”.

Apartamentele de clasă business vor avea o lățime de 42 inci, cu scaune de 25 de inci, care pot fi înclinate, ca nişte paturi de doi metri.

Acestea vor include de asemenea o căptuşeală din piele, o oglindă mare, mult spațiu de depozitare și un televizor cu ecran tactil, de definiție ultraînaltă, de 18 inchi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te