Potrivit sursei citate, fondurile solicitate de Grupurile de producători din sectorul agricol depăşesc cu 9,6 milioane euro alocarea pentru această sesiune.
Astfel, în intervalul 29 iulie 2021, ora 9:00 - 29 octombrie 2021, ora 16:00, AFIR a primit online 46 cereri de finanţare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 16.410.019 de euro, adică 242,24% faţă de alocarea de 6.769.295 de euro.
Operaţiunea Castle Forge: Avioanele de vânătoare F-15 Strike Eagles revin în România și Bulgaria
"Sprijinul public nerambursabil acordat prin această submăsură este de 100% şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaştere.
Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an. Acesta se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranşe anuale, pe o perioadă care nu poate depăşi cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, astfel: Anul I - 10%, Anul II - 8%,-Anul III - 6%, Anul IV - 5%,Anul V - 4%", se menţionează în comunicat.
Conform AFIR, prin submăsura 9.1 au obţinut finanţare Grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare.
Citește și: FOTO Bianca Drăgușanu, în costum de Maleficent, alături de fetița sa, de Halloween
"Au fost eligibile de asemenea şi grupurile de producători care au obţinut recunoaştere atât pentru produse şi/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, cât şi pentru produse şi/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1a. În acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii producţiei comercializate (VPC) aferente produselor/ grupelor de produse sprijinite prin submăsura 9.1.", se mai precizează în comunicat.
Potrivit AFIR, cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul agricol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.