O fabrică unică în Europa ar putea avea sediul în România? De ce au ales să facă sediul aici

DE Alexandra Lupascu | 02.02.2024 - 17:28
O fabrică unică în Europa ar putea avea sediul în România? De ce au ales să facă sediul aici Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

România ar putea atrage o investiţie de peste 40 milioane de euro într-o fabrică de reciclare a bateriilor litiu-ion.

SHARE

Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi Ecowes, companie de colectare şi reciclare a bateriilor din România, devin pertenere alături de Redivium Australia într-un proiect de studiu de fezabilitate cu scopul construirii în România a unei unităţi de reciclare a bateriilor litiu-ion cu o capacitate iniţială de 10 tone pe zi, folosind tehnologia de reciclare Redivium, utilizată deja în ţări precum Germania, anunță Ziarul Financiar.

“Discuţiile preliminare privind încheierea acestui parteneriat au început în 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania.

O fabrică unică în Europa ar putea avea sediul în România? De ce au ales să facă sediul aici

Partenerii au o experienţă vastă în domeniul bateriilor si acumulatorilor, mai ales în ceea ce priveşte programele si procesele de tratare şi reciclare a bateriilor aflate la sfârşitul duratei de viaţă”, spun reprezentanţii instituţiilor.

O fabrică din Germania se mută în România

Peste 100 de noi locuri de muncă vor fi create în oraşul Balş odată cu deschiderea, în prima parte a anului viitor, a unei fabrici de filtre a unei companii germane, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea.

Edilul a menţionat că în scopul atragerii investitorilor în oraş, în contextul în care în ultimii 15 ani s-au închis multe unităţi de producţie vechi sau mai noi, administraţia locală oferă în prezent facilităţi precum reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri şi terenuri.

Citește și: Al doilea cel mai mare furnizor de energie a greșit facturile la zeci de mii de români. Despăgubiri

"De ieri avem un investitor nou la Balş, Hengst Filtration, o firmă multinaţională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri faţă în faţă, prin teleconferinţă, prin videoconferinţă. Le-am oferit schema noastră de ajutor de stat (...), le-am oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri şi pe terenuri pentru a investi în Balş şi au ales să vină în Balş.

Vorbim de o firmă înfiinţată în 1958, în Westfalia, Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor - auto, aer condiţionat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. O firmă care şi-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balş (...).

Citește și: Al doilea cel mai mare furnizor de energie a greșit facturile la zeci de mii de români. Despăgubiri

Iași, „hub-ul” medicamentelor? O nouă fabrică se va construi în județ

În prezent, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, producţia locală de medicamente din judeţul Iaşi se bazează pe patru companii: două foarte mari - Antibiotice SA şi Fiterman Pharma SRL - şi alte două la distanţă mare ca cifră de afacei - Ircon SRL şi Hyperion SA, ultima preluată în urmă cu 5 ani de producătorul de medicamente Rompharm Company, cu acţionari străini: Venelin Stoyanov Georgiev şi Aida Georgiev, din Bulgaria.

Hala de producţie Newtone Laboratories din Tomeşti a fost construită de la zero, şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 11.000 mp, pe un teren de aproximativ 4 hectare, achiziţionat în urmă cu câţiva ani.

Citește și: O firmă din Germania a relocat activitatea în România. Sute de posturi vor fi disponibile în curând

Compania din industria farmaceutică a obţinut autorizaţia de construire în februarie 2021, iar pe site-urile firmelor responsabile de execuţia lucrărilor au fost publicate recent câteva fotografii.

Compania este recunoscută pentru elaborarea substanţei active a preparatului Adenoprosin, pentru tratarea adenomului de prostată (supozitoare), dar produce şi comercializează şi suplimentele alimentare Imuheptin şi Imupurin (capsule), cât şi produsul topic Spondi-Liz (cremă) şi produse de îngrijire a părului (şampoane, balsamuri şi loţiuni).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te