VIDEO Fechet (PNL): Pe Rabla Plus, la autoturisme electrice, avem un buget record, 1 miliard de lei

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.03.2024 - 11:41
VIDEO Fechet (PNL): Pe Rabla Plus, la autoturisme electrice, avem un buget record, 1 miliard de lei - Foto: captură video Facebook/Mircea Fechet

Mircea Fechet (PNL): Pe Rabla Plus, la autoturisme electrice, avem un buget record, 1 miliard de lei. "Am reușit să majorăm bugetul pentru transport verde", a spus Fechet.

SHARE

Mircea Fechet (PNL): Pe Rabla Plus, la autoturisme electrice, avem un buget record, 1 miliard de lei. "Am reușit să majorăm bugetul pentru transport verde", a spus Fechet, care este ministrul Mediului.

Demnitarul a anunţat că la fabrica Ford din România se va produce în curând primul autoturism electric. "În România, am trecut de la 39 de mașini electrice, cumpărate în anul 2016, la peste 38.000, cu fiananțare de la Guvern", a spus Mircea Fechet.

Mircea Fechet (PNL): Pe Rabla Plus, la autoturisme electrice, avem un buget record, 1 miliard de lei

Fechet a lansat astăzi, la Fabrica Ford, din Craiova, Programul Rabla 2024. Ce a declarat demnitarul, mai jos.

"Am lansat deja programul rabla pentru 2024. Este o mare bucurie să mă aflu astăzi la Craiova, la Fabrica Ford. Am văzut cu ochii mei cum se produc aceste mașini. Am fost plăcut impresionat de numărul mare de angajați, de cifrele extrem de ambițioase, pe care cei de la Ford le-au prezentat.

La fiecare 61 de secunde, o mașină părăsește poarta fabricii. Am văzut cât de importantă este tehnologia nouă şi investițiile pe care cei de la Ford le-au făcut în România. Aş vrea să vă mulțumesc, în numele Guvernului României și în numele Ministerului Mediului.

Anunț cu mare bucurie că anul acesta, la Rabla Plus, pentru autoturisme electrice, avem un buget record, de un miliard de lei, cea mai mare sumă pe care Ministerul Mediului o pune la dispoziție.

Citeşte şi: Astăzi încep programele Rabla și Rabla Plus 2024. Ce prime și ecobonusuri oferă statul

Am decis că aceasta este calea cea dreaptă, să reușim să majorăm bugetul pentru transport verde și să echilibrăm cu celelalte bugete. Aici, în România, la Fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric.

Este o veste extraordinară pentru mediu şi pentru calitatea aerului din România. Este o veste extraordinară pentru economia României, în general. Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, că o să avem mai puține noxe, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziție vor rămâne în România.

Am mare încredere şi sunt extrem de optimist, în legătură cu modul în care românii vor accesa programul Rabla Plus şi în acest an.

Citeşte şi: Care sunt condiţiile de intrare în Programul Rabla pentru firme şi PFA

În anul 2016, în România s-au achiziționat doar 39 de mașini electrice, în anul 2020 ajunsesem la 2400 de mașini electrice, în anul 2021 la peste 10.000. În toți acești ani, am finanțat peste 38.000 de autoturisme pur electrice.

Sunt convins că unul dintre motivele pentru care românii au ales să achiziționeze o mașină electrică a fost şi faptul că AFM acordă această bonificație.

Vreau să vă spun că nu doar că am vizitat fabrica, dar am făcut şi un drive test şi am fost plăcut impresionat. Sunt extrem de mari șanse ca, după acest drive test, următoarea mea mașină să fie un autoturism Ford.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te