Mai mulți samsari de mașini s-au trezit cu mascații la ușă. Au țepuit statul cu 3,3 milioane lei

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.03.2024 - 17:16
Mai mulți samsari de mașini s-au trezit cu mascații la ușă. Au țepuit statul cu 3,3 milioane lei - Foto: Deșteptarea - Rol ilustrativ

Mai mulți samsari de mașini s-au trezit cu mascații la ușă. Au țepuit statul cu 3,3 milioane lei, după ce n-au plătit impozitele pentru peste 100 de operaţiuni de achiziții de automobile second-hand din Polonia.

SHARE

Nouă percheziţii au avut loc, miercuri, 6 martie 2024, la locuinţele şi sediile unor persoane fizice din oraşul Năsăud şi municipiul Bistriţa, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu autoturisme aduse din străinătate, în care prejudiciul cauzat statului depăşeşte 3,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Citește și: Grupare de samsari de mașini, prinsă că a fraudat statul cu 15 milioane euro. Ce schemă a folosit?

Mai mulți samsari de mașini s-au trezit cu mascații la ușă. Au țepuit statul cu 3,3 milioane lei

"Astăzi, 6 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud pun în aplicare nouă mandate de percheziţie, la locuinţele şi sediile unor persoane fizice şi juridice, din Năsăud şi Bistriţa, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. (...)

Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, persoanele în cauză ar fi efectuat peste 100 de operaţiuni impozabile de achiziţii de autoturisme second-hand din Polonia, de la diferite persoane juridice şi fizice, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, în scopul realizării de venituri, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, ascunzând sursa impozabilă", se arată în comunicat.

Citește și: Mașinile electrice, coșmarul samsarilor. Află de ce nu pot să măsluiască cu succes kilometrajul

Persoanele vizate de anchetă ar fi realizat din vânzări venituri de peste 16,2 milioane de lei, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statutului de 3.309.221 de lei.

Pe parcursul zilei de miercuri, vor fi puse în aplicare nouă mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat luptători de la acţiuni speciale din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, Poliţiei Municipiului Bistriţa, Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecţia Animalelor şi Biroului Siguranţă Şcolară, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Antifraudă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te