Ludovic Orban: Deficitul bugetar a fost menținut sub 3% „pe spinarea mediului de afaceri”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.11.2019 - 12:48

Ludovic Orban a declarat, vineri, că deficitul bugetar este mai mare de 2.8% la 10 luni, însă a fost mascat de fostul Guvern și menținut sub 3% „pe spinarea mediului de afaceri”.

SHARE

”Suntem pe minimum de investiţii din ultimii zece ani de zile, am ajuns la un minim istoric de investiţii publice în ultimii zece ani. Deficitul bugetar este un deficit foarte mare, de 2,8% în zece luni, dar în realitate acest deficit bugetar este mascat pentru că deficitul bugetar este mai mare. (...) A fost menţinut sub 3% pe spinarea mediului de afaceri. O şmecherie utilizată este întârzierea rambursărilor de TVA către firme. La ora actuală, mi-e greu să calculez întârzierea medie care există, dar este foarte mare, este probabil de peste 90 de zile întârzierea la rambursările de TVA. Sumele restante care trebuiau plătite către firme din rambursările de TVA se cifrează la cel puţin 5 miliarde, adică Guvernul a menţinut deficitul folosind banii firmelor care ar fi trebuit să se întoarcă la firme”, a spus Ludovic Orban, prezent vineri la evenimentul "Topul naţional al firmelor private din România", potrivit Agerpres.

Orban a dat garanţii că Guvernul va susţine mediul de afaceri.

"Guvernul nostru este un Guvern pro business, este un Guvern care va susţine iniţiativa individuală, care va susţine investitorii şi care va avea grijă ca mediul de afaceri să fie un mediu înfloritor şi ca orice om care vrea să pună pe picioare sau vrea să-şi dezvolte propria afacere să aibă cu adevărat un partener în instituţiile statului român", a arătat premierul.

Despre salariul minim pe econimie, premierul Orban a afimat că Uniunea Europeană a cerut reglementări în acest sens, ca majorările să fie efectuate pe o serie de indicatori.

”Din 2015, UE ne-a cerut sa stabilim o formula, sa întemeiem creșterea salariului minim pe o serie de indicatori. Stabilirea salariului minim se întoarce de multe ori împotriva celor care ar trebui să-l încaseze. Se fac concedieri de multe ori, daca salariul crește foarte mult”, a spus Orban.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -