Indicele de preț pentru criptomonede primește susținerea familiei regale din Emiratele Arabe (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 12.11.2019 - 12:06
Întâlnirea cu familia regală din Emiratele Arabe Unite

Familia regală din Emiratele Arabe Unite susține proiectul Crypto Price Index (CPI), prin care se creează un indice pentru criptomonede similar indexului Dow Jones, pe baza tehnologiei blockchain. Soluția va fi disponibilă inclusiv pentru Europa de est.

SHARE

Noua platformă Crypto Price Index a intrat într-un parteneriat cu membrii familiei regale din Emiratele Arabe Unite, care susține proiectul și a achiziționat 15% din platformă. Această susțintere puternică se va concretiza prin participarea directă în boardul CPI, oferind recunoaștere internațională în industrie.

Majestatea sa Sheikh Abdullah Bin Rashed Al Sharqi, din familia regală Fujairah, și excelența sa Khalfan Saeed Al Mazrouei, fost subsecretar al Cancelariei private a președintelui Emiratelor Arabe, au devenit acționari ai proiectului. Este o premieră faptul că familia regală susține o platformă financiară descentralizată, căruia i se alătură inclusiv ca acționar și investitor.

Herbert Law, CEO of CPI, arată că un astfel de parteneriat va contribui la expansiunea globală accelerată a produselor financiare descentralizate. „Sunt bucuros să anunț că CPI este susținut de parterneri atât de puternici precum membrii familiei regale din Emiratele Arabe, care împărtășesc filosofia proiectului nostru. Recunoașterea venită din partea unor jucători experimentați în piață înseamnă că CPI are toate șansele să devină o referință unică pentru acest sector”, a declarat Herbert Law.

Reprezentanții familiei regale cred că o piață dinamică și volatilă cum este cea a criptomonedelor are nevoie de o soluție precum CPI, care va deveni un instrument de încredere pentru a monitoriza această industrie.

Indexul CPI va opera în blockchain și va colecta date despre 200 criptomonede relevante, pentru a oferi un punct de intrare pe piață mult mai accesibil atât pentru investitorii mici, cât și pentru cei mari. E una dintre primele soluții care va permite investitorilor să acceseze piețele de criptomonede prin API sau să citească blockchainul CPI în loc să caute pe cont propriu și manual în întreaga piață.

Orientul Mijlociu nu este singura regiune unde CPI este activ. Compania a primit răspunsuri pozitive de la investitori din SUA, Asia și Europa de Est. Iosif Erdos, director de dezvoltare pentru Europa de Est, a explicat că proiectul urmează să-și extindă prezența în România, Moldova și Ungaria, unde monedele digitale încep să fie tot mai folosite.

Iosif Erdos (stânga) și Herbert Law (dreapta)

„România este implicată activ în procesul de distribuție în masă a criptomonedelor. Potrivit datelor recente, 12% dintre români dețin astfel de monede, în timp ce oamenii de afaceri folosesc bani digitali în colaborările cu clienți locali sau din străinătate.

Cifra este remarcabilă, având în vedere că în Marea Britanie sau în Franța numărul de entuziaști ai criptomonedelor este abia la jumătate. În același timp, rezidenți din Ungaria și Moldova folosesc în mod activ serviciile de schimb valutar de criptomonede, iar numărul de tranzacții crește continuu”, a explicat Erdos.

În acest moment, proiectul este gazda unei runde de căutare de finanțări. Casa de schimb ZBX va fi partenerul de schimb valutar pentru lansarea proiectului, programată la finalul acestui an.

Dave Pulis, CEO of ZBX, a numit CPI „un vehicul extrem de necesar care va diversifica oferta noastră de produse pentru investitori comerciali și instituționali din întreaga lume”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te