Grupul OMV Petrom și-a prezentat rezultatele pentru prima jumătate a anului 2019  

DE Octavia Constantinescu | 31.07.2019 - 14:09

 OMV Petrom, cel mai mare jucător pe piaţa energiei din România, şi-a planificat pentru acest an forarea a aproximativ 100 de sonde noi şi preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi de 65 dolari pe baril, de la 71 dolari/baril în 2018.

SHARE

  Valoarea vânzărilor consolidate a crescut în prima jumătate a anului 2019 cu 15% comparativ cu perioada similară din 2018, până la 11,32 miliarde de lei. Aceasta a avut loc in contextul unei baze de raportare reduse în 2018, când rafinăria a fost în revizie și a unei creșteri a cererii de carburanți în segmentul retail în 2019. Profitul net a fost 1,98 miliarde de lei, reflectând în principal evoluțiile favorabile ale rezultatului din exploatare CCA excluzând elementele speciale. Investițiile au însumat 1,7 miliarde de lei. Contribuția la bugetul de stat al României în perioada ianuarie-iunie 2019: 6 miliarde de lei.  

Unde se investește

Reprezentanții companiei au vorbit despre Proiecte de investiții în perioada ianuarie – iunie 2019. „În Upstream, am finalizat un proiect de investiții de aproximativ 50 de milioane de euro pentru o stație de tratare a gazelor suplimentară la Hurezani – cea mai importantă unitate de tratare a gazelor în țară. Inițiativa a făcut parte dintr-un program de investiții de 200 de milioane de euro pe mai mulți ani care a vizat dezvoltarea în Hurezani a unui hub de gaze care să deservească producția de gaze din sud-estul României. De asemenea, am început o nouă campanie de foraj în apele de mică adâncime din Marea Neagră. În Downstream Oil, am finalizat trei proiecte importante, cu investiții de circa 130 de milioane de euro în ultimii ani: unitatea Policombustibili, modernizarea unității de cocsare din Petrobrazi și modernizarea terminalului de carburanți de la Arad. Am primit aprobarea Consiliului Concurenței și continuăm negocierile cu Auchan pentru extinderea parteneriatului  în magazinele din stațiile Petrom”, arată compania.  

Previziuni

Reprezentanţii OMV Petrom estimează totodată că cererea deproduse petroliere va fi peste nivelul înregistrat în 2018, iar cererea de gaze naturale şi electricitate se estimează că va fi relativ similară comparativ cu 2018. Producţia de hidrocarburi la nivel de grup a scăzut cu 5,5%, la 27,56 milioane bep din cauza producţiei mai scăzute atât în România, cât şi în Kazahstan. Producţia de gaze naturale a scăzut cu 8% în primul semestru, la 2,24 miliarde metri cubi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.