Genesis Property: Locul de muncă IMMUNE™, esențial pentru viitorul birourilor

DE Newsweek România | Actualizat: 29.07.2021 - 13:47
Genesis Property: Locul de muncă IMMUNE™, esențial pentru viitorul birourilor

Subiectul legat de imunitatea clădirilor în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului a fost extrem de dezbătut și cercetat în ultimul an.

SHARE

Cât de multă protecție oferă astăzi spațiile interioare și, mai ales, pot fi mai sigure în cazul unei noi amenințări pandemice cu care ne-am putea confrunta în viitor?

Pandemia nu s-a terminat și efectele ei nu sunt încă pe deplin cunoscute. Cât despre viitor, este puțin probabil ca aceasta să fie și ultima, dar nu trebuie să neglijăm nici alte amenințări cu care ne confruntăm recurent, precum gripa sezonieră.  

Când vorbim despre sănătate și despre bunăstare, de regulă asociem aceste concepte cu oamenii. Dar, ultimul an ne-a arătat că, de fapt, la fel de importantă este și sănătatea unei clădiri, pentru că nu e suficient ca oamenii să fie sănătoși, ci e nevoie ca și spațiile în care socializează sau lucrează să limiteze riscurile de răspândire a virusurilor și bacteriilor care i-ar putea îmbolnăvi. Tocmai de aceea, implementarea unor măsuri cum sunt cele recomandate în standardul IMMUNE™ este o condiție ”sine qua non” pentru a implementa un stil de muncă hibrid în siguranță.  

Cum arată biroul IMMUNE™  

Un birou IMMUNE™ oferă angajaților un cadru în care să interacționeze mai eficient și direct cu colegii, să colaboreze pe diverse proiecte, să își exprime creativitatea, să delimiteze mai bine viața la birou de cea de acasă și să lucreze mai eficient, fără întreruperi frecvente care pot să apară în sistemul de lucru remote. Totul se desfășoară într-un spațiu adaptat viitorului muncii și extrem de rezistent la amenințările prezente și viitoare pentru sănătate.

Oamenii își petrec 90% din timp în spații interioare, astfel că măsurile care trebuie luate în această zonă sunt esențiale pentru sănătatea lor fizică și psihică. Practic, ”sănătatea” clădirii are un impact major în viața oamenilor.  

De la această idee a inițiat Genesis Property și IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), standardul global de certificare pentru clădiri mai rezistente la provocări sanitare cum este o pandemie. Indexul de evaluare propune 135 de măsuri care pot fi aplicate de orice proprietar sau chiriaș de clădiri de birouri pentru a crește reziliența spațiului de lucru și a obține una dintre cele trei certificări:

Strong - echivalentul a 3 stele, Powerful - echivalentul a 4 stele sau Resilient - echivalentul a 5 stele.  

Printre măsurile recomandate sunt IMMUNE™ Stewards - persoane desemnate în fiecare clădire cu scopul de a implementa și monitoriza activitățile ce vizează siguranța și sănătatea oamenilor; spațiul de carantină IMMUNE™ - o zonă special concepută, complet echipată și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de a izola persoanele expuse; depozitul de urgență IMMUNE™ - un sistem logistic de ajutor rapid și eficient în cazul unei pandemii.  

Totodată, în sistemul de ventilație al clădirii pot fi instalate tehnologii de ultimă generație pentru purificarea aerului și dezinfectarea suprafețelor, pentru a menține mediul interior cât mai sănătos posibil. În plus, pe lângă limitarea numărului de persoane din lifturi, pot fi montate sisteme de dezinfecție a aerului cu raze UV în casa liftului pentru a asigura transport sigur între etaje.

Totodată, pentru un grad suplimentar de protecție, poate fi instalat și un sistem UV-C de dezinfecție în centrala de tratare a aerului, precum și un sistem de control al umidității, combinate cu o filtrare suplimentară în sistemul de ventilație.  

Primele clădiri certificate IMMUNE™ din lume au început deja să apară, precum clădirea H3, din West Gate Business District, recent certificată la cel mai înalt nivel - IMMUNE™-Resilient. În altele se implementează deja măsuri în vederea certificării, iar acestea sunt clădirile care pun bazele birourilor viitorului.

Articol semnat de Dr. Darren Allen – Director, Healthy by Design Building Institute & Development Manager, Genesis Property

Articol susținut de Genesis Property

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te