FOTO Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.02.2024 - 13:54
FOTO Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
FOTO Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat - Foto: Profimedia Images
FOTO Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţă că Ursula von der Leyen, a anunţat în plenul Parlamentului European că retrage o propunere controversată.

SHARE

Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţă că Ursula von der Leyen, a anunţat în plenul Parlamentului European că retrage o propunere controversată, legată de pesticide.

Propunerea Ursulei von der Leyen se referă la o reducere a consumului de pesticide, în Europa, pe care Mureşan o califică drept nejustificată.

Ursula von der Leyen, învinsă de fermieri, la Bruxelles. La ce măsură "toxică" a renunțat

Liberalul subliniază că PNL susţine agricultura sustenabilă şi protejarea mediului, dar menţionează că aceste obiective trebuie îndeplinite împreună cu fermierii, nu împotriva lor.

Mai jos, ce spune Siegfried Mureşan:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, tocmai a anunțat în plenul Parlamentului european că retrage propunerea controversată privind reducerea nejustificată a consumului de pesticide în Europa.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste o tonă de grâu în România după izbucnirea războiului. Piață destabilizată

Noi, europarlamentarii PNL și întreg Grupul PPE, am fost întotdeauna împotriva propunerii care ar fi afectat fermierii.

Susținem agricultura sustenabilă și protejarea mediului. Dar aceste obiective trebuie îndeplinite împreună cu fermierii, nu împotriva lor.

Uniunea Europeană dovedește că ascultă îngrijorările fermierilor și oferă soluții pentru sectorul agricol.

Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Recent, Mureşan spunea că fermierii din România şi din toate ţările UE "au fost puternic afectaţi de inflaţie, de pandemia de COVID-19, dar şi de consecinţele războiului din Ucraina".

Citeşte şi: Vestea care îi va înfuria pe fermieri. România, primul importator de produse agricole din Ucraina

Pentru mulţi fermieri, a detaliat europarlamentarul, costurile au crescut mai mult decât veniturile, în ultima perioadă, "şi misiunea lor, de a garanta siguranţa alimentară pe continent, a devenit din ce în ce mai grea".

Foto: Profimedia Images

"Vrem să avem suficiente resurse pentru a sprijini fermierii, pentru a garanta în continuare o hrană de calitate şi la preţuri accesibile în ţările noastre, dar şi pentru a atinge noile obiective privind protejarea mediului”, explica Siegfried Mureşan.

El adăuga că PPE vrea să se asigure că în următoarea perioadă nu vor fi luate măsuri care să crească şi mai mult povara de pe urmele fermierilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te