Drumul de viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin: În circa un an s-au creionat 2 variante de traseu

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.04.2024 - 14:23
Drumul de viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin: În circa un an s-au creionat 2 variante de traseu - Foto: Facebook/CNAIR
Drumul de viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin: În circa un an s-au creionat 2 variante de traseu - Foto: captură ecran

Filiași și Drobeta-Turnu Severin vor fi legate printr-un drum de mare viteză. Când, nu se știe. Contractul pentru studiul de fezabilitate a fost semnat în iunie 2023, iar CNAIR pune acum, după aproape un an, în consultare publică 2 variante de traseu agreate.

SHARE

CNAIR a inițiat consultarea publică privind traseul drumului de mare viteză Filiași – Drobeta Turnu Severin.

Toți cei interesați sunt invitați să consulte variantele de traseu care au fost alese în urma finalizării Analizei Multicriteriale a variantelor de traseu – Etapa I și să completeze un formular, până în data de 08.04.2024, ora 23:59, care poate fi accesat aici

Citește și: Autostrada Nordului înaintează prost și pe hârtie. Ministrul Transporturilor amenință cu rezilierea

 

Drumul de viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin: În circa un an s-au creionat 2 variante de traseu

CNAIR a semnat, în data de 09 iunie 2023, cu Asocierea S.C. D P CONSULT S.A. - S.C. EXPLAN S.R.L. - S.C. GEOLOGIC SITE S.R.L. - SCA TEAHA&FÜZESI, contractul de servicii pentru ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU
,,DRUM DE MARE VITEZA FILIAȘI-DROBETA TURNU SEVERIN”.

Valoarea Contractului de servicii este de 21.053.116,64 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile în cadrul Programului Transport. (PT)

Ordinul de începere a fost emis în data de 12.07.2023, iar termenul de realizare pentru SF este de 18 luni.

Scopul proiectului îl reprezintă elaborarea documentație aferentă Studiului de fezabilitate pentru ,, Drum de mare viteza Filiași - Drobeta-Turnu Severin”, astfel încât să corespundă exigențelor actuale din domeniul infrastructurii rutiere de transport.

Citește și: VIDEO Cum arată drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania. A costat 5,7 milioane €/km

Totodată, prin elaborarea documentației se înțelege inclusiv realizarea conectării cu Drumul expres Craiova – Targu Jiu.

De la momentul semnării contractului, proiectantul a elaborat Analiza Multi-criterială - Etapa 1 în cadrul căreia a studiat 3 alternative de traseu. 

Prestatorul a colectat date din teren, a colaborat cu Autoritățile Publice Locale și a identificat anumite constrângeri (construcții/ investiții private/planuri de dezvoltare etc.).

În urma identificării constrângerilor traseului și a modificărilor cauzate de constrângerile identificate, au fost conturate 3 variante de traseu pentru Analiza Multi-criterială - Etapa 1, iar în urma acesteia au fost avizate 2 varinate de traseu,
ce sunt analizate, la acest moment, în cadrul Analizei Multicriteriale – Etapa 2. 

Cele 2 varinate de traseu pentru drumului de mare viteză Filiași – Drobeta Turnu Severin apar pe harta CNAIR cu galben și albastru:

Drumul de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Filiași și Drobeta-Turnu Severin, precum și comunitățile învecinate de congestiile din trafic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te