Cuc a blocat aeronavele TAROM în ziua moțiunii ca parlamentarii din țară să nu poată vota

DE Adelina Sahlean | 17.10.2019 - 17:11
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc/Foto: Inquam

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a demis-o săptămâna aceasta pe Mădălina Mezei, directorul general al TAROM, pentru că aceasta s-a opus ordinelor ministrului. Cuc ar fi dat ordin în ziua moțiunii ca TAROM să rețină la sol aeronavele ca parlamentarii din țară să nu poată vota

SHARE

Informația i-a luat prin surprindere pe cei care cunosc dedesubturile de la Transporturi și TAROM, mai ales că Răzvan Cuc a fost cel care a adus-o în companie pe Mezei, considerată o profesionistă în domeniu și, atâta timp cât a stat pe funcție, a izbutit să coordoneze foarte bine activitatea societății.

Oficial, s-a invocat că Mădălina Mezei ar fi avut o prestație slabă și că nu ar fi reușit să semneze contractul pentru furnizarea în leasing a nouă aeronave ATR, motiv pentru care activitatea TAROM ar fi avut de suferit și că în loc să se lărgească flota companiei și, implicit, veniturile, dimpotrivă societatea riscă să mărească pierderile.

Ceea ce s-a votat oficial în CA, destituirea directorului general, este altceva. În ziua demisiei, Mădălina Mezei a primit un mail de la Londra, de la avocatul în cauza Philip Perrotta, referitor la leasingul celor nouă aeronave ATR 72-600, în care aceasta era lăudată cât de bine a condus negocierile în avantajul TAROM si cum a fost calculat calendarul tranzacției.

Potrivit Ziuanews, în ziua votării moțiunii, când foarte mulți dintre parlamentari urmau să vină special din teritoriu, Razvan Cuc i-a cerut Mădălinei Mezei să rețină la sol aeronavele pe aeroporturile din țară. Mai mult, a existat și informația că reprezentanți PSD voiau să cumpere toate biletele din acea zi la avioanele care soseau spre București din tara. Aeronavaele au decolat spre București în ciuda ordinului dat de Cuc, care a încercat s-o sune pe Mezei și să-i ceară demisia. Întrucât n-a putut s-o contacteze, a fost auzit strigând: "Pe asta o dau afară eu, imediat!", după care l-a sunat pe președintele CA TAROM să execute ordinul.

Contactată de ziariștii Ziuanews, Mezei a confirmat că ministrul i-a cerut să rețină la sol aeronavele, iar aceasta i-a spus că nu se poate, că nu există niciun motiv și că ar fi vorba despre un abuz.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.