Criză? Rolex nu face față cererii. Liste de așteptare și de 2 ani, deschide noi fabrici de ceasuri

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.03.2023 - 11:16
Criză? Rolex nu face față cererii. Liste de așteptare și de 2 ani, deschide noi fabrici de ceasuri. - Foto: Profimedia Images

Rolex nu face față cererii. Cum listele de așteptare ajung și la doi ani, prestigiosul producător elvețian de ceasuri de lux a decis să investească în trei fabrici temporare și să înceapă construcția unei noi uzine, ce va fi gata în 2029.

SHARE

Crize, peste crize suprapuse, dar industria de lux merge strună. La fel ca în lumea mașinilor de lux și supersport, unde, în ultima vreme, clienții unor mărci precum Rolls-Royce, Bentley, Porsche, Ferrari sau Lamborghini au ajuns să aștepte și doi, trei ani livrarea „bijuteriei” pe patru roți la care visează, și în industria orologeră de lux producătorii nu fac față cererii.

La Rolex, de exemplu, există două liste de așteptare, un „Whishlist”, pe care te înscrii cu modelul de ceas la care visezi, și o listă de așteptare pentru producție.

Citește și: FOTO O mașină electrică 4x4, făcută în România, merge și gratis. Vezi care e secretul!

În total, durează circa doi ani să intri în posesia „mașinăriei de măsurat timpul”, în contextul în care Rolex produce anual circa un milion de ceasuri de lux şi generează vânzări de aproximativ 8,7 miliarde de dolari.

Prin urmare, prestigiosul producător elvețian de ceasuri de lux a decis să investească în trei facilități temporare și să înceapă construcția unei noi uzine, de 1,1 miliarde de euro, la Bulle, în Elveția, evident, ce va fi gata în 2029, conform gearpatrol.com.

Cele trei facilități temporare sunt menite să ajute pe termen scurt Rolex. Prima locație temporară va începe să funcționeze în 2024 în Villaz-Saint-Pierre. Iar în 2025 va începe să funcționeze și o facilitate temporară în Romont. Al treilea amplasament provizoriu Rollex va funcționa în Bulle, locația noii sale fabrici din 2029, și va fi destinat recrutării.

Citește și: „Business”: Oamenii au vrut să-și repare mașinile, mecanicul le-a vândut la dezmembrări. E arestat

"Noua unitate de producție de la Bulle, la fel ca cele trei facilități temporare, va permite Rolex să își extindă capacitatea de producție, să susțină creșterea și să facă față cererii tot mai mari", au explicat reprezentanții reputatului producător elvețian de ceasuri de lux.

Prețurile ceasurilor Rolex vor crește în continuare

Efectele creșterii producției Rolex vor fi probabil resimțite treptat pe piață. Acest lucru ar putea avea loc în jurul anului 2025, când primele fabrici temporare vor fi în funcțiune. Dar, analiștii spun că prețurile nu vor înregistra o scădere bruscă, ci doar nu vor mai crește foarte mult.

Rolex beneficiază și va beneficia, cu siguranță, de o cerere ridicată, iar ceasurile Rolex vor rămâne, fără îndoială, foarte căutate, astfel încât prețurile de vânzare cu amănuntul Rolex vor continua să crească anual. Dar traiectoria actuală a pieței, combinată cu o creștere a producției, ar trebui să înceapă să corecteze dezechilibrul extrem actual.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te