Crescătorii de stridii din Hiroshima caută să se dezvolte, cu vânzări nişate în Europa

DE Florin Budescu | Actualizat: 17.04.2023 - 14:22
Stridii japoneze de la restaurantul ShuRaku, din Vancouver, Canada - Foto: Flickr/Geoff Peters - imagine cu caracter ilustrativ

Crescătorii de stridii din Hiroshima caută să se dezvolte crescându-şi vânzările în Europa. Fiind cel mai mare producător de stridii din Japonia, Prefectura Hiroshima își propune să-și extindă rețelele de vânzări în străinătate, deoarece va exporta în UE.

SHARE

Un centru de export a fost înființat pe Aeroportul Hiroshima, în luna martie.

Stridiile japoneze vor fi vândute în Europa

Guvernul prefectural local şi-a stabilit obiectivul de a-și crește vânzările de stridii în străinătate, de la un volum financiar de 1,01 miliarde de yeni (7,6 milioane de dolari), pentru anul fiscal 2021, la 1,26 miliarde de yeni, în anul fiscal 2025.

„Am dori să profităm de această oportunitate, de a face cunoscută măreția stridiilor noastre pe tot globul, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la Hiroshima”, a declarat Kazunari Kawaguchi, șeful Biroului Comerț, Industrie și Muncă al Prefecturii.

Oficialii de afaceri din Franța au fost încântați de calitatea stridiilor din Prefectura Hiroshima, în timpul unui târg alimentar de la Paris, la mijlocul lunii februarie. Ei au admirat stridiile, pentru gustul lor cremos și carnea care nu se micșorează la încălzire, conform marelui cotidian japonez Asahi Shimbun.

Citeşte şi: Un val de „terorism sushi” lovește restaurantele din Japonia. Arestări pentru comportament neigienic

Cele 850 de stridii aduse la fața locului au fost toate vândute.

Exporturile de stridii fabricate în Japonia și omoloagele lor procesate erau limitate anterior la China, Singapore și alte țări asiatice, împreună cu Statele Unite, potrivit conturilor Prefecturii.

Administrația locală a căutat o modalitate de a accesa piața europeană, de această dată, trimițându-le stridii prinse exclusiv în anumite ape.

Citeşte şi: Japonia tocmai ce a descoperit că de fapt are cu 7.000 de insule mai mult decât credea

Bacteriile pot fi observate rareori în stridiile din apa curată din golful Mitsu, de lângă Higashi-Hiroshima, astfel încât standardul internațional HACCP, pentru controlul igienității, a fost îndeplinit cu succes, așa cum au cerut autoritățile europene.

Agenția pentru Pescuit din Japonia, care face parte din Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului, a dat în ianuarie permisiunea ca stridiile congelate în cochilie să fie exportate.

Planuri mari

Guvernul prefectural încearcă să livreze cele 300.000 de stridii congelate în Franța, Marea Britanie, Germania și în alte părți ale Europei din acest sezon, în următorul.

Evenimentul de la Paris a marcat primul pas spre aceasta.

Stridiile sunt savurate în Franța, în principal la consumul de vin, iar cele mai mici se spune că sunt consumate mai des. Stridiile crescute în Marea Interioară Seto, care este bogată în nutrienți, sunt mai mari și marcate de o aromă parfumată.

„Era o coadă lungă de oameni care așteptau stridii și pur și simplu am rămas fără ele”, a spus un reprezentant al Prefecturii, care a participat la târg. „Avem tot mai multă încredere că există cerere pentru ele.”

Marile speranţe

Ikuzo Kawasaki, președintele firmei de procesare a fructelor de mare Kunihiro Inc., din Onomichi, care este implicat în exporturile de stridii în Europa, și-a exprimat mari speranțe.

„Vom extinde canalele noastre de export, în primul rând, astfel încât stridiile de la Hiroshima să fie acceptate mai larg, în întreaga lume”, a spus el.

Direct în Taiwan

Un centru de livrare de stridii echipat cu un rezervor și alte facilități de transport maritim a fost finalizat în terminalul de containere al Aeroportului Hiroshima pe 13 martie.

Se pare că stridiile proaspete vor fi transportate direct către Taiwan și apoi către alte state asiatice, într-o singură zi.

Prefectura Hiroshima a inclus stridiile pe lista sa de exporturi prioritare. Instituţia planifică să colaboreze cu furnizorii, pentru a-și extinde baza de clienți, prin negocieri cu alte națiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te