CFR a pregătit două trenuri speciale pentru muncitorii care pleacă în Austria

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.05.2020 - 20:19
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Acestea vor pleca din Timișoara în zilele de 10 și 13 mai și vor fi formate doar din vagoane cușetă. Compania anunță și măsuri speciale pentru evitarea răspândirii COVID-19, potrivit Mediafax.

SHARE
Potrivit unui comunicat al CFR Călători, primele trenuri pentru transportul lucrătorilor sezonieri la Viena sunt solicitate să circule începând cu finalul acestei săptămâni, ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România.
 
„CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Călători este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiția ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor”, se arată în comunicat.
 
Sunt pregătite, în prima parte a acestui program, un număr de două perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în zilele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23.05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în zilele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13).
 
CFR Călători anunță că toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte 5 vagoane românești și 5 austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.
 
„OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria”, se mai arată în comunicatul companiei.
 
Potrivit acestuia, în trenuri vor avea acces doar persoanele declarate admise de DSP, iar toți călătorii sunt obligați să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință.
 
Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a gării.
 
Potrivit CFR Călători, orele de plecare și sosire a trenurilor în Viena și Timișoara pot suferi mici modificări în funcție de procedurile autorităților implicate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -