Ce se întâmplă cu magazinele Profi, cumpărate de Mega Image? Se vor scumpi produsele? Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, ar putea finaliza procesul de achiziție a lanțului Profi Rom Food.
El va fi cumpărat de la fondul de investiții Enterprise Investors, în trimestrul patru al acestui an, se arată în ultima raportare financiară a companiei.
Ce se întâmplă cu magazinele Profi, cumpărate de Mega Image? Se vor scumpi produsele?
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, și-ar putea dubla dimensiunea operațiunilor locale, în trimestrul patru al anului, atunci când retailerul se așteaptă să încheie tranzacția prin care a preluat lanțul de peste 1.650 de magazine proprii și Partener Profi, potrivit ultimul raport financiar al companiei.
Retailerul nu a inclus însă în rezultatele sale veniturile generate de Profi, din cauza datei incerte a preluării.
„Deoarece momentul încheierii este incert, perspectivele noastre pentru 2024 exclud orice impact al acestei tranzacție”, anunță compania.
Citeşte şi: Dispare un lanţ celebru de produse alimentare, făcute doar în România. Cum a fost posibil?
Acordul pentru achiziția strategică în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro a Profi Rom Food S.R.L. („Profi) de către Ahold Delhaize a fost anunțată de părți în data de 30 octombrie 2023.
De asemenea, în data de 24 ianuarie 2024, Comisia Europeană a transmis Consiliului Concurenței din România, spre analiză și avizare, dosarul privind tranzacția.
În cadrul analizei, autoritatea de concurență va evalua impactul operațiunii asupra consumatorului final și al furnizorilor pe piața de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent, conform Economica.net.
Citeşte şi: Magazinele Profi au zilele numărate. Consiliul Concurenţei analizează tranzacția. Cine le preia?
Vânzările nete ale grupului Ahold Delhaize în al doilea trimestru al anului au fost de 22,3 miliarde de euro, în creștere cu 0,7% la o rată de schimb constantă și cu 1,2% la o rată de schimb reală.
Vânzările comparabile fără benzină din T2 au crescut cu 0,6%, cu o scădere de 0,4% în SUA și o creștere de 2,4% în Europa.
Vânzările comparabile fără benzină au avut un impact negativ de 1,2 puncte procentuale în SUA din cauza schimbărilor calendaristice, iar impactul negativ net de 2,3 puncte procentuale în Europa din cauza schimbărilor calendaristice și a grevelor.
Trimestru aglomerat
În Europa, vânzările companiei s-au cifrat la 8,7 miliarde de euro, fiind cu 4,3% mai mari la o rată de schimb constantă și cu și 3,8% la o rată de schimb reală. „A fost un trimestru aglomerat, deoarece am lansat strategia noastră „Să creștem împreună”, pe plan intern și extern.
Credem că avem un set foarte convingător de ambiții, care, dacă vor fi îndeplinite, vor produce o creștere puternică pentru compania noastră. În același timp, am observat o dinamică puternică și în creștere la mărcile noastre în ambele regiuni.
Pe măsură ce inflația s-a temperat și oportunitățile promoționale au crescut, susținute de vânzători, mărcile noastre au continuat să ofere o valoare deosebită pentru clienți, prin programele de fidelizare și sortimentul larg de produse naționale și marcă proprie și oferind o experiență de cumpărare bună atât online cât și în magazin”, a declarat Frans Muller, președinte și CEO Ahold Delhaize.
Comentarii 0