Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, despre concluziile Băncii Mondiale privind pensiile speciale, că "e vorba de principii, în primul rând, care înseamnă echitate şi justiţie socială".
”Eu nu mă duc întotdeauna după modelul acesta care spune că o anumită abordare trebuie să îmi aducă un foarte mult prinos la bugetul de stat. E vorba de principii, în primul rând, care înseamnă echitate şi justiţie socială.
Toată lumea, populaţia României, este destul de supărată pe faptul că există cetăţeni care câştigă foarte mult şi nu sunt cetăţeni din zona privată”, a spus ministrul de Finanţe, întrebat despre concluziile raportului Băncii Mondiale, pe legea pensiilor speciale.
Câciu, despre concluziile Băncii Mondiale privind pensiile speciale: Toată lumea e supărată
”Din această perspectivă nu o să comentez foarte puternic, raportul Băncii Mondiale nici nu e la noi în Minister (..). Eu cred că amendamentul prins la Senat este unul corect. Aici este vorba despre ceea ce numim pensiile de serviciu şi de cumulul de venituri la stat. Haideţi să nu mai speculăm într-o altă zonă.
Citeşte şi: Austeritatea bugetară, necesară pentru consolidarea fiscală. Guvernul nu va face aproape nimic
Este vorba, şi am mai spus-o, aş vrea să oprim acest du-te vino, să încercăm să ducem toate fricile într-o zonă privată. Statul are datoria, atâta timp cât este plătit de cetăţeni, să fie un stat suplu şi să manifeste echilibru raportat la veniturile cetăţenilor”, a precizat Adrian Câciu.
Citeşte şi: Guvernarea pe proiecte. Cum să faci austeritate bugetară pentru binele României
”Nu se pune problema de aşa ceva”, a mai afirmat Câciu, întrebat cu cât vor fi impozitate pensiile speciale, conform News.ro.
Raportul Băncii Mondiale arată că modificările aduse legii pensiilor speciale includ o impozitare mai mare pentru pensiile care depăşesc salariul mediu. Această modificare nu va avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor brute cu pensiile, spun specialiştii Băncii Mondiale.