Autostrada Sibiu–Făgăraș mai așteaptă. Licitația, blocată de CNAIR. N-a răspuns la timp la întrebări

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.10.2022 - 12:17
Autostrada Sibiu–Făgăraș / Foto: Sorin Grindeanu

Compania de Drumuri a suspendat licitația pentru toate cele 4 loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș după ce constructorii au solicitat clarificări iar CNAIR nu a reușit să răspundă până la termenele limită pentru depunerea ofertelor, respectiv 11-14 octombrie.

SHARE

CNAIR nu a reușit să răspundă clarificărilor solicitate de constructori până la termenele limită pentru depunerea ofertelor pentru cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, iar licitația a fost suspendată. 

Miercuri, 19 octombrie, conducerea CNAIR este invitată în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților pentru a explica situația, a declarat deputatul Zacharie Benedek (UDMR), relatează Turnul Sfatului.

„Acolo sunt foarte multe întrebări, sunt ceva probleme. Cei de la CNAIR nu au reușit să răspundă la toate în timp util, astfel că s-a luat decizia amânării ei. Miercuri cei de la CNAIR sunt invitați la Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților să răspundă la câteva întrebări despre acest subiect”, a afirmat Zacharie Benedek.

Autostrada Sibiu – Făgăraș este prima secțiune a autostrăzii ce va lega municipiile Sibiu și Brașov, va costa aproape 7 miliarde de lei și are o durată de realizare de 4 ani, din momentul atribuirii contractelor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri și este împărțită în cuprinde paru loturi. Durata proiectului este de 48 de luni:  12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

„Construcția Autostrăzii Sibiu-Fagăraș intră în linie dreaptă !

CNAIR a finalizat în această după amiază încărcarea în sistem și transmiterea către ANAP a documentațiilor pentru atribuirea contractelor necesare proiectării și execuției celor 4 tronsoane ale acestei autostrăzi (...)
 
Întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT - Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania)”, scria ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook, în data de 22 iulie 2022.

Lotul 1: Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Lotul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km. Valoarea estimată este între 1,7 și 2 miliarde lei.

Lotul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.

Lotul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te