Proiectul a fost și depus la concursul de finanțare a Centrului Național al Cinematografiei, în speranța că va fi agreat și va avea o parte din finanțare.
Citește și: Kremlinul cere ca avioanele de la baza Kogălniceanu să nu mai intercepteze avioane rusești
”După ce am făcut Moromeții I, mult timp am considerat că nu mai este cazul să mă mai gândesc la vreo continuare, până la momentul la care am decis să fac acel Moromeții 2. Văzând neasteptatul interes pe care filmul l-a stârnit - a fost o mare surpriză, pentru mine, în orice caz-, mai ales în rândul generațiilor tinere, unde nu credeam că filmul va avea ecou, am stat și m-am gândit dacă nu ar trebui să consacru un film genezei, cum s-a ajuns la Moromeții”, a explicat Stere Gulea pentru Hotnews.
”Este vorba de un scriitor, Marin Preda, aflat la început de carieră, autorul având la momentul în care a scris Moromeții 33-34 de ani. Apariția acestui roman în acele vremuri a fost un șoc. Am fost interesat de cum a reușit un scriitor, în acele condiții, într-o perioada extrem de dură, să se salveze fără a cădea în anonimat. Pentru că marea majoritate a ceea ce s-a produs în acea perioada, nu mai prezintă decât un interes documentar.
Citește și: Viorica de la Clejani: Primesc mesaje de condoleanțe pentru Fulgy. A fost opărit cu ceai fierbinte
Filmele românești, chiar și cele care aduc public mult în sală, precum Moromeții 2, nu aduc însă și un câștig pe măsură și nu depășesc decât arareori investiția. Singurele filme care au avut succes, în sensul bănesc, sunt filmele care au fost distribuite și în afară.”, a mai spus, printre altele, Gulea.