Victor Rebengiuc, la 91 de ani, anunță că este pregătit să moară. A fost desemnat cel mai bun actor

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.06.2023 - 19:11
Victor Rebengiuc, la 91 de ani, anunță că este pregătit să moară - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Victor Rebengiuc declara, nu de mult, că este pregătit pentru moarte, fiind ultimul actor rămas în viață din generația lui. Actorul a fost, ieri, desemnat cel mai bun din branșa sa.

SHARE

Victor Rebengiuc a avut o declarație stupefiantă, anul trecut, spunând că se așteaptă să moară, „fiind ultimul din generația sa”.

Victor Rebengiuc, la 91 de ani, anunță că este pregătit să moară

Actorul a făcut declarațiile la puțin timp după moartea lui Mitică Popescu, ce a survenit anul trecut.

„Și eu am primit vestea tristă. Am jucat împreună. Am avut două scene în Moromeții. Nu am fost prieteni, nu am fost apropiați, am fost colegi. Nu am păstrat legătura, dar am apreciat talentul său.

Era un actor talentat, avea farmec. Avea haz de foarte multe ori și îmi plăcea de el ca actor. În curând, o să vină și rândul meu. Din generația mea nu a mai rămas nimeni. Eu sunt ultimul. Și așa c-o aștept (moartea- n.red.)…”, a declarat pentru Viva.

Luni seară au fost decernate premiile pentru anul teatral 2022, în cadrul Galei UNITER, Ediţia a 31-a. 

Actorul Victor Rebengiuc a luat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din spectacolul „Tatăl” de la Teatrul Bulandra, acesta fiind ultimul rol pe care artistul ajuns la vârsta de 90 de ani a anunțat că îl va mai juca.

A rememorat întâlnirea cu soția sa, Mariana Mihuț

Victor Rebengiuc și soția sa, Mariana Mihuț, s-au întâlnit pe platoul de filmare din „Pădurea spânzuraților”. Liviu Ciulei i-a cerut Marianei Mihuț să joace rolul soției lui Apostol Bolog. Tânărul Victor Rebengiuc îi devenea partener de platou. 

”Ne-am întâlnit în 1964, când filmam „Pădurea spânzuraților”. Ea juca rolul logodnicei mele. Era tânără, încă studentă, în ultimul an la institut, drăguță, frumușică. (…) Am avut o tresărire, un fior, un zvâc. A fost un coup de foudre. Mi-a plăcut când am cunoscut-o, am început s-o curtez chiar în timpul filmărilor.(…) Întâmplător am aflat că eram vecini de bloc. Ne-am propus să ne întâlnim mai des și din chestia asta a ieșit ce-a ieșit”, a spus Rebengiuc.

Citește și: Toma Caragiu, găsit la 6 zile de la cutremur alături de un un bun prieten „îmbrățișați de disperare”

Suntem împreună dintotdeauna

Actorul era căsătorit din 1960 cu actrița Anca Verești. Imediat după întâlnirea de pe platoul de filmare, Rebengiuc divorțează. Se căsătorește cu Mariana Mihuț un an mai târziu.

„M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină. Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste. Au trecut peste 50 de ani de când ne-am despărţit. Sunt de atâta vreme căsătorit cu Mariana, încât simt că am fost împreună de la începutul vieţii. Parcă nu a mai fost o altă căsnicie înainte”, a spus într-un interviu.

Citește și: Iubirea la prima vedere dintre Rebengiuc și Mariana Mihuț ține de 57 de ani. Acasă nu vorbim teatru

Cea mai bună actriţă în rol principal – Costinela Ungureanu pentru rolul Ellida Wangel din spectacolul „Femeia mării” de Henrik Ibsen, regia Andri Zholdak, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Cel mai bun spectacol – „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, Regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, scenografia Theodor Cristian Niculae, Teatrul de Stat Constanța.

Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”) i-a fost acordat regizorului Silviu Purcărete pentru regia spectacolului „Antonin Artaud. Familia Cenci”, după Shelley și Stendhal, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Premiul Președintelui UNITER Dragoș Buhagiar i-a fost acordat Doinei Lemny, doctor în istoria artei, muzeograf-cercetător la Muzeul naţional de Artă Modernă, Centrul Pompidou Paris.

PREMIUL SPECIAL pentru creativitate și rezistență în teatrul independent: AUĂLEU TEATRU.

Cea mai bună scenografie a fost câștigat de Oana Micu pentru scenografia spectacolului „Blasted” de Sarah Kane, regia Bobi Pricop, Teatrul „Andrei Mureșanu”, Sfântu Gheorghe.

Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută este „Ierbar”, scenariul și regia Radu Afrim, după texte de Simona Popescu, Teatrul Naţional Târgu Mureș, Compania – „Liviu Rebreanu”.

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat de Senatul UNITER scenografei CARMENCITA BROJBOIU.

Cea mai bună actriţă în rol secundar – Cendana Trifan pentru rolul Fiica din spectacolul „Mamă” de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan, Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu.

Cel mai bun actor în rol secundar – Dan Pughineanu pentru rolul Marlene, amfitrion din spectacolul „Opera de trei parale”, regia, coregrafia, costumele Răzvan Mazilu, Teatrul Excelsior București.

Premiul UNITER pentru Debut a fost câștigat de Theodor Cristian Niculae pentru scenografia spectacolului „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, Teatrul de Stat Constanța.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te