Sabina Fati va conduce Radio Europa Liberă la București

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.09.2018 - 13:19
Sabina Fati a fost premiată, în 2017, de Ambasada SUA la București

Redactorul șef al postului de radio american Europa Liberă, Nenad Pejic, a anunțat cine va conduce birourile de la București și Sofia ale acestui radio, închise în urmă cu un deceniu și redeschise anul acesta.

SHARE

Jurnalista Sabina Fati va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România, stabilită la Bucureşti, începând cu 1 octombrie, potrivit anunțului făcut de redactorul șef. „Suntem încântaţi de nivelul de susţinere pe care l-am avut local şi luăm asta drept vot de încredere privind rolul nostru important”, a transmis Nenad Pejic într-un comunicat. „Speranţa noastră, pentru ambele ţări, este ca acoperirea pe care o vom face să ajute la creşterea presei libere, să promoveze răspunderea publică şi instituţiile democratice şi să informeze cu privire la NATO, UE şi Occident”.

 Nenad Pejic a precizat că redeschiderea birourilor de la București și Sofia au ca scop întărirea peisajului media din ambele țări.

Sabina Fati a mai lucrat pentru Europa Liberă în anii 1990 şi a continuat să fie corespondent freelancer pentru serviciul din Republica Moldova. Între anii 2006 şi 2017, ea a fost redactor şef adjunct la ziarul România Liberă. A scris mai multe cărţi şi a primit numeroase diplome, iar anul trecut a fost recunoscută de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti drept una dintre „Femeile curajoase”, pentru „preocuparea ei dezinteresată de a promova transparenţa, anticorupţia şi drepturile omului în România”.

Pentru conducerea biroului din Bulgaria, stabilit la Sofia, a fost numit Ivan Bedrov. El îşi va începe adtivitatea de la 15 octombrie. Pe parcursul a 24 de ani de activitate în presa bulgară, Bedrov a lucrat pentru RFE din Bulgaria la finalul anilor 1990 şi ca producător şi moderator la bTV. Din 2014, el este redactor şef adjunct la ClubZ.bg. Membru al Comisiei pentru Etică în Jurnalism, el a mai fost comentator politic pentru Deutsche Welle.

RFE/RL va oferi analize şi materiale multimedia în Bulgaria şi România şi va face parteneriate cu presa locală pentru a da amploare proiectelor existente care promovează responsabilitatea publică şi demască ştirile false.

Radio Europa Liberă are deja birouri în Balcani, în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. În plus, deţine un serviciu de limbă română în Republica Moldova. În Bulgaria, postul de radio a emis până în 2004, iar în România, până în 2008.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.