Muzeul va fi amenajat în clădirea Banloc-Goodrich, proiectată de arhitectul Octav Doicescu în perioada anilor 1940, pe Calea Victoriei.
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel" a precizat, într-un comunicat de presă, că la competiţie pot participa arhitecţi din România şi din străinătate, organizatorii dorind identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil şi design al expoziţiei permanente.
Anunţul detaliat privind organizarea concursului de soluţii cu etapele şi documentaţia de concurs se regăsesc pe website-ul Institutului, la adresa: http://www.inshr-ew.ro/concursmuzeu-2020/.
Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România are drept scop prezentarea şi promovarea istoriei, a culturii şi a tradiţiilor comunităţilor evreieşti în contextul proceselor de modernizare a României.
Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naţionale şi din donaţii private şi va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.
Citește și: De ce nu avem un Muzeu al Holocaustului în România