Ministerul Culturii a uitat să cumpere portalul pentru Muzeul Virtual al Unirii

DE Petre Bădică | Actualizat: 15.05.2018 - 21:15

Unul dintre cele 43 de proiecte aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar nu a fost lansat, deși ar fi trebuit inaugurat în urmă cu două luni de zile.

SHARE

Mai grav, Ministerul Culturii nici nu apare ca proprietar al domeniului unde ar trebui să se deruleze acest proiect. Cu o uriașă întârziere, Ministerul Culturii a anunțat că, „în cadrul Comitetului Interministerial pentru Centenar desfășurat pe 23 martie 2018, la Palatul Victoria, a fost aprobată prima listă de proiecte eligibile. A fost prima evaluare efectuată în spiritul și în litera legii, fiind vorba de proiecte reprezentative la nivel național și internațional ale beneficiarilor ordonatori principali de credite”. 

Unul dintre proiectele care au primit aprobare și finanțare din bani publici pentru a fi puse în practică este „realizarea unui Muzeul Virtual al Unirii”, care ar trebui să funcționeze între luna aprilie 2018 și luna septembrie 2023.


Siteul ar fi trebuit găzduit la adresa www.muzeulvirtualaunirii.ro La adresa de Internet mai sus menționată nu veți găsi însă niciun „Muzeul Virtual al Unirii”, deși au trecut două luni de la data la care Ministerul Culturii și-a asumat că va fi funcțional. 

Greșeala gramaticală din denumirea siteului - muzeulvirtualaunirii.ro - aparține Ministerului Culturii care ar fi trebuit să scrie  Muzeul Virtual al Unirii.


Mai mult, mesajul generat la accesarea paginii www.muzeulvirtualaunirii.ro este – „acest site este de vânzare, cupărați acum!”. Beneficiarul siteului ar fi trebuit să fie Muzeul Național de Istorie. Mai mult, în baza de date a domeniilor de Internet – ROLTD - muzeulvirtualaunirii.ro apare că ar avea un proprietar care este, însă, o persoană fizică. 

Oricum ar fi (fără proprietar sau cu proprietar pe persoană fizică), proiectul www.muzeulvirtualaunirii.ro nu poate aparține de Ministerul Culturii care este o entitate juridică. Unul dintre motivele pentru care fostul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, a fost înlăturat este și întârzierea în gestionarea manifestațiilor culturale pe care România ar trebui să și le asume în 2018. 


Noul ministru, George Ivașcu, a început, de asemenea, cu stângul, iar premierul Viorica Dăncilă și-a cerut scuze pentru întârzierile în derularea proiectelor privind Centenarul Unirii .


__________

Foto: Inquam Photos

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.