Ioana Tufaru, neîmpăcată după ce tatăl său Dan Tufaru a părăsit-o pe Anda Călugăreanu: Nu îl iert

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.09.2023 - 17:27
Ioana, Dan și Anda - Foto: Colaj

Ioana Tufaru este fiica a doi celebrii actori: Dan Tufaru și Anda Călugăreanu. Amândoi au plecat dintre noi de tineri. Ioana spune că nu și-a putut ierta tatăl care a părăsit-o pe Anda pentru o altă actriță, Vasilica Tastaman.

SHARE

Ioana Tufara are 46 de ani și este fiica marilor actori Dan Tufaru și Anda Călugăreanu. Cei doi au fost căsătoriți între 1971 și 1979. Apoi, Dan Tufaru s-a îndrăgostit fulgerător de Vasilica Tastaman, o colegă de scenă a Andei Călugăreanu.

Citește și: Adela Mărculescu își revede soțul, aflat pe patul de moarte, la două decenii după ce s-au despărțit

„Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica Tastaman. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu…”, a spus Vladimir Găitan.

Ioana Tufaru, neîmpăcată după ce tatăl său Dan Tufaru a părăsit-o pe Anda Călugăreanu: Nu îl iert

Citește și: De ce nu a fost primit la școală copilul Ioanei Tufaru, fiica Andei Călugăreanu. Am plecat plângând

Dan Tufaru se va despărți de Anda, când fiica lor Ioana era forte mică. Dan Tufaru s-a recăsătorit cu Vasilica Tastaman care, la rândul ei, se despărțise de Emeric Enei. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu.

Citește și: Povestea lui Sergiu Malagamba, arestat pentru că era prea elegant. A lansat moda ce îi poartă numele

Ioana spune că nu și-a putut ierta tatăl

 „Lui îi plăceau alcoolul și femeile și nu a avut timp de mine. M-a lăsat de izbeliște, m-a internat la spital când eu aveam nevoie doar de atenția lui. Nu am fost niciodată la mormântul lui (n.r. Dan Tufaru a decedat în anul 1992) și nu îmi pare rău. Pur și simplu nu pot să-l iert, nu pot să uit ce mi-a făcut. La mama la cimitir mai merg din când în când, stau acolo și mă rog”, a spus Ioana într-un interviu. 

Ioana remmorează momentul în care tatăl a plecat de acasă: „Am înțeles că a iubit-o nebunește. La un moment dat, s-a dus acasă la mama și i-a spus, sec, «fă-mi bagajele că plec». Iar ea, o doamnă, s-a conformat”, declara fiica lui Dan Tufaru și a Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru, pentru wowbiz.ro.

Ioana nu i-a picat ranchiună Vasilică Tastaman. „Mă bucur din tot sufletul că am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu câteva luni înainte să nu mai fie, şi întâlnirea mea cu ea a fost foarte plăcută, neaşteptat de placută. A fost întâmplarea fericită să mă duc să-i cer un autograf şi să-i spun atât: eu sunt Ioana, fiica Andei şi a lui Dan Tufaru. Ea mi-a pus mâna pe obraz, a lăcrimat.

Mi-a spus: «să nu-mi porţi pică, să nu fii supărată pe mine. Eu nu am nici o vină că s-a întâmplat aşa. Aşa a fost să fie»”, a povestit fiica Andei Călugăreanu.

Dan Tufaru va muri la doar 58 de ani în noimebrie 2008.

Anda se va stinge la doar 45 de ani

Anda Călugăreanu se va recăsători cu un medic Alexandru Medeleanu care îi va purta o afecțiune deosebită.

„În 1992, a plecat in Israel într-un turneu cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Au stat acolo timp de zece zile. Când s-a întors, m-am dus s-o iau de la aeroport”, povestește Alexandru Medeleanu, al doilea ei soț. „Mi-a zis doar atât: «-Tati, nu mă simt deloc bine…». Am ajuns acasă şi tot rău îi era...

Medicul m-a chemat doar pe mine a doua zi. Mi-a zis că are o pată pe plămân de mărimea unei monezi de 5 lei... Abia în Grecia, unde am ajuns într-un final, când ea începuse să aibă dureri tot mai mari, mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are.

La 14 august 1992, medicul ne-a recomandat să mai facem o radiografie la plămân. Am făcut-o şi ne-a dat verdictul: «-Dacă mai rezistăm patru zile, gata, am scăpat!». A doua zi, la ora 5 dimineaţa, Anda a murit.

Anda pierdea bătălia cu boala pe 15 august 1992. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te