VIDEO Tecnomar for Lamborghini 63, un super-yacht desenat cu gândul la supercar-ul Sián FKP 37

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.06.2020 - 16:45

Automobili Lamborghini și The Italian Sea Group au lansat "Tecnomar for Lamborghini 63", un nou yaht cu motor exclusivist, cu o lungime de 63 de picioare (19,2 metri). Numărul ”63” face referire la anul fondării Lamborghini, iar ADN-ul ”taurilor de asfalt” este omniprezent.

SHARE

Performanță, plăcere de a conduce, atenție la calitate și detalii. Acestea sunt caracteristicile întrunite de yacht-ul Tecnomar for Lamborghini 63, datorită soluțiilor inovatoare de inginerie și designului distinctiv, specific stilului și tradiției italiene comune a celor două brand-uri de renume.

Dezvoltat de The Italian Sea Group, proiectul ambarcațiunii de lux și performanță s-a născut dintr-o serie de sesiuni de colaborare cu Lamborghini Centro Stile, care a avut ca izvor de inspirație supercar-ul hybrid Lamborghini Sián FKP 37, care încorporează noi supercapacitoare și tehnologii ale materialelor, dar și modele de legendă Lamborghini din anii 1960-1970.

„Acest yacht reprezintă materializarea unui parteneriat valoros: cooperarea noastră permite ca esența stilului și expertiza organizațiilor noastre să fie transferate în lumi diferite, să beneficieze de interpretări noi și să adauge valoare produsului final într-un mediu nou. Dacă ar trebui să-mi imaginez un Lamborghini pe apă, aceasta ar fi viziunea mea”, a declarat Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Iar Giovanni Costantino, CEO al The Italian Sea Group, a explicat că „proprietarii selectați din întreaga lume vor deține nu doar cel mai rapid iaht cu motor Tecnomar din flotă, ci și o capodoperă Tecnomar for Lamborghini 63. Sunt mândru că am ales să creăm acest proiect inovator și provocator alături de Automobili Lamborghini, care îmbină tehnologia, designul spectaculos cu performanța și calitatea”.

Designul exterior al super-yacht-ului este caracterizat de o siluetă super sportivă, cu un aspect ultra modern, dar complet funcțional nautic. Carena și suprastructura sunt create dintr-un înveliș de înaltă performanță, dezvoltat de ingineri navali specializați în științe hidrodinamice. Ei au interpretat liniile de proiectare, create de Marcello Gandini pentru modelele Miura și Countach ale anilor 60 și 70, într-o manieră contemporană. Plafonul este inspirat de roadsterele Lamborghini și asigură protecție solară și împotriva vântului, garantând în același timp o performanță aerodinamică deosebită. Iar farurile arcuite sunt un omagiu adus conceptelor Lamborghini Terzo Millennio și  Sián FKP 37, ambele caracterizate de farurile în formă de Y.

Interioarele yacht-ului Tecnomar for Lamborghini 63 sunt rezultatul proiectării de înaltă tehnologie bazată pe materiale super performante, pentru greutate redusă și funcționalitate optimă, perfect îmbinate în cea mai bună tradiție Made in Italy. Liniile frapante, curate, specifice Lamborghini, formele hexagonale, motivul Y și materialele sunt clar încorporate încă din faza de proiectare, alături de culorile și finisajele complet personalizabile, specifice serviciului Ad Personam de la Lamborghini. Clienții pot alege dintr-o gamă extinsă de culori exterioare și de accesorii decorative, în timp ce interiorul este oferit în două versiuni, existând și aici posibilitatea de a alege dintr-o combinație extinsă de materiale.

Panoul de bord al iahtului cu motor reinterpretează cockpit-ul auto în stil nautic, integrând complet toate sistemele de navigație și control. La fel ca în cazul mașinilor super sport Lamborghini, detaliile sunt finisate în fibră de carbon, folosind Carbon Skin ™ de la Lamborghini. Materialul se regăsește pe scaunele sportive și pe cârmă, concepută să semene cu volanul mașinilor super sport. Inconfundabilele butoane start/stop (două, câte unul pentru fiecare motor) sunt identice cu cele folosite pentru a porni un motor Lamborghini.

Cu două motoare MAN V12-2000 CP, Tecnomar for Lamborghini 63 poate atinge o viteză maximă de 60 de noduri (circa 110 km/h) și va fi cel mai rapid din flota Tecnomar, satisfacând atât cerințele colecționarilor, precum și pe cele ale celor care iubesc viața pe mare. Folosirea fibrei de carbon, tipică pentru mașinile super sport Lamborghini, plasează acest yacht cu motor în rândul ambarcațiunilor ultra-ușoare, cu o greutate de numai 24 de tone.

Primul yacht Tecnomar for Lamborghini 63 va primi botezul mării la începutul anului 2021.

The Italian Sea Group este unul dintre cele mai mari grupuri internaționale din industria yacht-urilor de lux, cunoscut pentru construcția și reamenajarea ambarcațiunilor cu motor de până la 100 de metri lungime. Grupul, care aparține antreprenorului Giovanni Costantino, operează pe piață sub mărcile Admiral, renumită pentru iahturile prestigioase și elegante, și Tecnomar, cunoscută pentru sportivitatea, designul său de vârf și performanțele înalte ale iahturilor sale. The Italian Sea Group are, de asemenea, o divizie care gestionează serviciile de reparație și restaurare a iahturilor și mega iahturilor cu o lungime de peste 60 de metri.

Fondată în 1963, Automobili Lamborghini produce unele dintre cele mai căutate mașini super sport din lume. Gama sa actuală include modelul Aventador cu motor V12, lansat în 2011, Huracán cu motor V10, lansat în 2014, și super-SUV-ul Urus, cu motor V8 twin-turbo, lansat în 2018.

În peste o jumătate de secol de istorie, Automobili Lamborghini a creat o serie de mașini emblematice, incluzând 350 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo și Murciélago, precum și unicate ca Reventón, Sesto Elemento, Veneno și Centenario. Cu Lamborghini Sián FKP 37, dezvăluit în 2019, realizat în doar 63 de unități, compania introduce pentru prima dată tehnologii hibride, odată cu prima utilizare a supercapacitorului în soluție hibridă. Sián-ul este capabil să ofere emoții extraordinare și performanțe dinamice excepționale, în conformitate cu ADN-ul Lamborghini super sport, și să satisfacă, în același timp, nevoile viitoare de electrificare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te