SUV-ul Citroën C5 Aircross, o referință în materie de confort pe drumurile din România

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.05.2019 - 16:00

Noul SUV C5 Aircross, fratele de platformă a Opel-ului Grandland X și a Peugeot-ului 3008, a ajuns pe drumurile din România. În urma evenimentului de lansare, care a inclus un test pe toate suprafețele de rulare posibile, putem spune că mașina e un reper în materie de confort.

SHARE

București – Cheia – Brașov – Sinaia – Transbucegi – București. Autostradă, șosea, serpentine, drum de pământ prin pădure, gropi, și puțină zăpadă. Indiferent de tipul de drum, Citroën-ul C5 Aircross ”plutește” confortabil, de parcă ar avea suspensie hidro-pneumatică. Nu are. Dar francezii au dezvoltat un nou sistem denumit Progressive Hydraulic Cushions, cu amortizare hidraulică progresivă, care absoarbe fără să crâcnească aproape orice imperfecțiune (primul model care a beneficiat de acest nou sistem este C4 Cactus facelift). Sigur, reversul medaliei este că SUV-ul se cam înclină pe viraje, mai ales dacă are sub capotă motor diesel de 2.0 litri și 180 CP, cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, care are destule resurse sportive.

Cu o personalitate puternică, Noul SUV C5 Aircross se remarcă prin apariția unică, dinamică și încrezătoare. Cu o lungime de 4,50 m, robust și cu linii puternic evidențiate și evitând aroganța într-un mod echilibrat, noul model se remarcă pe segmentul SUV-urilor prin liniile sale fluide și elementele grafice puternice precum Airbump, diametrul mare al roților de 720 mm, garda la sol de 230 mm și bare transversale distinctive. La interior, senzația de putere și spațiu te cuprinde instant, datorită bordului robust, dezvoltat în plan orizontal, scaunelor confortabile a căror poziție ridicată dă impresia că poți domina drumul, consolei centrale înalte și materialelor moi și prietenoase.

Ca și ultimele modele ale Mărcii, C5 Aircross oferă o gamă largă de posibilități de personalizare, cu 30 de combinații exterioare și 7 culori de caroserie, plafon negru în două nuanțe și trei pachete cromatice care includ inserții colorate pe bara de protecție față, pe sistemul Airbump aflat în partea inferioară a portierelor din față și pe barele transversale. Modelul propune și 5 ambianțe de interior, cu culori și materiale asortate care evocă claritate și căldură, promovând un stil „casual chic” care aduce un plus de valoare.

Interior axat pe spațiu, confort și siguranță

Un ambasador al programului Citroën Advanced Comfort, C5 Aircross se remarcă prin confortul și abordarea spațiului la bord. Modelul inovează prin confortul său global și oferă o modularitate unică în segmentul său, grație know-how-ului Citroën în materie de MPV-uri, cu trei scaune spate individuale, culisabile, rabatabile și înclinabile și un portbagaj cu volum generos între 580 l și 720 l.

SUV-ul este echipat cu 20 de sisteme de asistență la condus, inclusiv sistem de asistență pe autostradă, sistem pentru condusul autonom de nivel 2 și funcția Grip Control cu tehnologia Hill Assist Descent, pentru aventuri pe drumuri neasfaltate. Din păcate, însă, ca și frații săi de platformă, C5 Aircross nu dispune de tracțiune integrală. Dar, se va rezolva și acest apect în curând, odată cu apariția versiunii hibride, cu punte spate acționată electric.

Foto: Dragoș Savu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te