SPECIAL 9 muzee auto spectaculoase care pot fi vizitate virtual, stând pe canapea

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.04.2020 - 16:17

Cum trebuie să stăm acasă pentru a limita contactele sociale și a preveni astfel răspândirea coronavirusului, pe lângă telemuncă și activitățile casnice este nevoie să facem și alte lucruri. Pentru pasionații de automobile, o idee sunt tururile virtuale ale muzeelor auto.

SHARE

Cu ajutorul funcției ”Street View” a aplicației Google Maps, pot fi vizitate virtual unele dintre cele mai spectaculoase colecții de mașini. Pentru o experiență cât mai bună, vă recomandăm să vă așezați comond, pe canapea sau în fotoliu, și să folosiți un TV Smart sau să faceți mirroring pe TV de pe laptop, smartphone sau tabletă.

Porsche Museum

Situat lângă cartierul general al Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen, Porsche Museum este unul dintre cele mai apreciate muzee auto din lume. Veți descoperi o impresionantă colecție de concepte, modele sport legendare, mașini de curse și, nu în ultimul rând, primul Porsche – un tractor.

Museo Horacio Pagani

Muzeul Pagani se află în San Cesario sul Panaro, în Italia, și, probabil, este unul dintre cele mai mici muzee auto din lume. Doar aici, însă, veți putea admira la 360 de grade toate supercar-urile Pagani, de la prima versiune Zonda, la prototipurile Huayra și, chiar, câteva replici cu pedale, pentru copii.

Museo Lamborghini

Miura, Countach, Diablo, Estoque? Muzeul Lamborghini este situat în Sant'Agata Bolognese, în Italia, în apropiere de cartierul general al binecunocutului creator italian de vise pe patru roți.

Museo Ferrari

Bineînțeles, Muzeul Ferrari se află la Maranello, în Italia, și deține cea mai mare și mai completă colecție. Experiența virtuală nu se ridică la nivelul altora, dar pot fi admirate o parte dintre cele mai cunoscute modele cu ”căluțul cabrat” pe capotă, precum și monoposturile lui Michael Schumacher.

Mercedes-Benz Museum

Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart prezintă dinamic și itinerant o colecție impresionantă de modele clasice și actuale. Dacă dețineți un set VR, puteți încerca și filmulețele la 360 de grade de pe canalul de YouTube al constructorului.

BMW Zentrum

Muzeul BMW din Munchen poate fi vizitat virtual doar prin intermediul aplicațiilor pentru iOS și Android. Dar o colecție bogată de modele bavareze poate fi vizitată cu ajutorul Street View la BMW Zentrum din Carolina de Sud (SUA).

Honda Collection Hall

Honda Collection Hall se află la Motegi, în Japonia, și nu este dedicat 100% automobilelor. În muzeu, puteți vedea aproape toate produsele Honda, de la biciclete și generatoare, la mașini și roboți. Da, Asimo este prezent.

Mazda Museum

Muzeul Mazda este situat lângă cartierul general al constructorului nipon din Hiroshima, Japonia. Pe lângă coleția completă de mașini clasice și contemporane, veți putea vizita și o expoziție dedicată evoluției motoarelor Mazda.

 

Toyota Museum

Toyota, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, are și un oraș care îi poartă numele. Așa că, muzeul său din Nagakute, Japonia, este mai mult decât impresionant. Nu este prezentată doar istoria companiei fondată în 1937, ci o istorie extinsă a automobilului. Să nu fiți surprinși când veți vedea modele Mercedes, Ford, Alfa Romeo sau Bugatti.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te