Probleme mari în industria auto: criza semiconductorilor ar putea dura până în 2023

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.04.2021 - 09:52
Criza semiconductorilor ar putea dura până în 2023. / Foto: automotivelogistics.media

Executivii marilor producători de semiconductori estimează că abia peste un an, sau chiar doi, stocurile vor reveni la niveluri suficiente pentru ca producţia să nu mai fie îngreunată.

SHARE

Pandemia a declanşat o criză de semiconductori care a început să se facă simţită în toate industriile care folosesc sisteme computerizate, de la producătorii de dispozitive mobile, care se aşteaptă să nu poată produce la nivelul cererii, la producătorii auto, unde timpii de aşteptare pentru comenzile de maşini ajung şi la 8 luni.

Opiniile în rândul producătorilor de cipuri sunt împărţite. Unii sunt mai optimiştii şi speră ca această criză să se termine într-un an, în vreme ce alţii cred că abia peste doi ani se va reveni la normal.

Citește și:

Pandemia semiconductorilor. De ce nu se mai pot construi autoturisme

Intel și TMC cred că actuala criză a semiconductorilor va ţine doi ani

Şeful Intel, Pat Gelsinger, este unul dintre cei care crede că actuala criză va ţine doi ani. Cel puţin de atât timp va avea nevoie Intel să-şi aducă stocurile la nivelul dinaintea crizei.

Intel a prezentat recent un plan de construire a unor noi fabrici de construcţie, în Arizona, pentru care va aloca 20 de miliarde de dolari în următorii ani, informează news.ro.

Citește și:

O seară fierbinte: ambasadorul rus la Londra, convocat; trei diplomați ruși, expulzați din Polonia

Tot de o criză pe încă doi ani vorbeşte şi şeful TMC, C.C. Wei, care spune că speră ca până în 2023 să poate ajunge la un nivel la care să poată satisfacă cererea clienţilor.

Ceva mai optimişti par să fie cei de la Nvidia. Directorul financiar al companiei, Colette Kress, este încrezător că stocurile companiei vor fi suficiente începând din primul trimestru al anului viitor.

Chiar dacă unii producători se vor mişca mai bine decât alţii, atâta vreme cât în ansamblul ei industria nu poate satisface cererea de semiconductori, criza va continua, chiar dacă stocurile vor creşte.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.