Opel pregătește duba 100% electrică Vivaro-e cu o autonomie de până la 300 km

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.12.2019 - 17:37

Ofensiva Opel de electrificare a autovehiculelor continuă. După ce anul acesta a prezentat primul Opel Corsa electric din istorie, în 2020 va fi oferită o versiune complet electrică a utilitarei Opel Vivaro.

SHARE

Opel Vivaro-e va fi disponibil cu o baterie de 50 kWh pentru o autonomie de 200 de kilometri, sau cu o baterie de 75 kWh pentru până la 300 de kilometri, conform WLTP.

Modelul Vivaro-e este bazat pe platforma EMP2 a grupului, care permite utilizarea atât a sistemelor de propulsie convenționale, cât și a celor electrice. Următorul autovehicul comercial electric – modelul Opel Combo-e – va fi lansat în 2021.

„Opel își electrifică autovehiculele. Toate modelele Opel vor fi electrificate până în 2024”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, „clienții vor putea alege o variantă electrică a fiecărui model. Autovehiculele comerciale ușoare electrificate vor avea o importanță majoră în special pentru distribuția „pe ultimul kilometru” în mediul urban, de exemplu pentru transportul de persoane sau ca autovehicule utilitare pentru distribuția mărfurilor. Din acest motiv sunt încântat că modelul Vivaro-e va fi disponibil deja de anul următor, iar versiunile electrificate ale modelelor Opel Combo Life, Combo Cargo și Zafira Life vor fi lansate în 2021.”

Trei generații Opel Vivaro

Cu noul Opel Vivaro-e, marca germană va continua o poveste de succes care a început în 2001, cu prima generație a autovehiculului. Modelul Vivaro A a fost oferit până în anul 2014, în principal ca microbuz, panel van și camion platformă. Opel a livrat clienților în această perioadă peste 650.000 de unități. În 2014 a fost introdusă a doua generație, din care Opel a vândut aproximativ 310.000 de autovehicule până la jumătatea anului curent.

Generația a treia a modelului Opel Vivaro a sosit în reprezentanțe cu câțiva ani în urmă. Autovehiculul comercial ușor multifuncțional este disponibil acum cu trei lungimi în loc de două (4,60 metri, 4,95 metri și 5,30 metri). În comparație cu modelul anterior, acesta are o sarcină utilă mai mică cu 200 kg (până la 1.400 kg) și poate tracta cu o jumătate de tonă mai mult (sarcină de remorcare de până la 2.500 kg).

De asemenea, majoritatea versiunilor noului Vivaro au înălțimea de numai 1,9 m, pentru a putea intra în parcările subterane. A crescut, de asemenea, nivelul de confort al șoferului și al pasagerilor. Opțional, sunt disponibile numeroase tehnologii și sisteme de asistență de top, de la sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip și camera video panoramică pentru marșarier, cu unghi de 180 de grade, până la sistemul infotainment multimedia. Caracteristici precum ușile glisante pe bază de senzori radar și opțiunea practică FlexCargo facilitează zilele de lucru.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -