Noul Opel Corsa a câștigat premiul Autobest ”Best Buy Car of Europe 2020”

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.12.2019 - 12:45

Juriul Autobest, compus din jurnaliști specializați din 31 de țări europene, a desemnat cea de-a șasea generație Opel Corsa drept ”Autobest 2019”, adică ”Best Buy Car of Europe 2020” (Cea mai bună achiziție din Europa 2020).

SHARE

Noul Opel Corsa a câștigat premiul cu un total de 17.617 puncte. Pe cel de-al doilea loc, la o diferență de 157 puncte, s-a clasat noul Peugeot 208, fratele său de platformă. Iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului Autobest 2019 a urcat SUV-ul subcompact Skoda Kamiq, cu 16.848 puncte.

„Verdictul dat de jurnaliștii de specialitate demonstrează faptul că modelul Opel Corsa pe care l-am creat este un autovehicul orientat spre viitor, pentru toată lumea. Un autovehicul cu tehnologie de ultimă oră, bine echipat, cu o dinamică de conducere puternică. La prețuri pe care vi le puteți permite. În același timp, modelul Corsa, în calitate de câștigător pentru a treia oară a premiului AUTOBEST, demonstrează faptul că, prin fiecare generație nouă de autovehicule, ne îndeplinim promisiunea de a pune tehnologiile de vârf la dispoziția unei game largi de cumpărători”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

Finala Autobest 2019 a avut loc pe Istanbul City Park, faimosul circuit de Formula 1 ieșit de câțiva ani din calendarul competițional, și pe șoselele din împrejurimi. Noul Opel Corsa a convins juriul că oferă cel mai bun raport calitate/preț în timpul testelor rutiere. Iar modelul a obținut puncte în plus pentru versiunea 100% electrică, Corsa-e, care îmbină calitățile practice ale modelului Corsa cu funcționarea fără emisii de CO2 și o autonomie în modul electric de până la 337 kilometri (WLTP).

Premiul ”Autobest 2019” câștigat de noul Corsa constituie cea de-a treia victorie succesivă pentru acest model la Autobest, performanță neegalată de niciun alt automobil. În anii 2007 și 2015, a patra și, respectiv, a cincea generație Corsa au obținut titlul „Cea mai bună achiziție din Europa”. Mai mult, anul trecut, modelul Opel Combo Life a primit premiul Autobest.

Citește și... Corespondență de la Bruxelles - Utilitara de familie, premiul cel mare și mașinile vorbitoare

Fiecare variantă Corsa este echipată cu numeroase sisteme de asistență de ultimă oră. Acestea includ sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, precum și tempomatul inteligent, avertizarea privind părăsirea benzii de circulație și sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere.

Alături de autovehiculul plug-in hibrid Opel Grandland X, modelul Corsa-e a constituit semnalul de pornire a ofensivei Opel de electrificare a autovehiculelor de anul acesta. Până în anul 2024 vor fi electrificate toate modelele Opel: clienții vor putea alege o versiune „e” a fiecărui model. De asemenea, autovehiculele comerciale ușoare electrificate devin deosebit de importante pentru distribuția „pe ultimul kilometru” în mediul urban. Modelul Vivaro-e va fi lansat în cursul anului viitor. Apoi vor urma, în anul 2021, versiunile electrificate ale modelelor Opel Combo Life, Combo Cargo și Zafira Life.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te