Noul Opel Corsa a câștigat premiul Autobest ”Best Buy Car of Europe 2020”

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.12.2019 - 12:45

Juriul Autobest, compus din jurnaliști specializați din 31 de țări europene, a desemnat cea de-a șasea generație Opel Corsa drept ”Autobest 2019”, adică ”Best Buy Car of Europe 2020” (Cea mai bună achiziție din Europa 2020).

SHARE

Noul Opel Corsa a câștigat premiul cu un total de 17.617 puncte. Pe cel de-al doilea loc, la o diferență de 157 puncte, s-a clasat noul Peugeot 208, fratele său de platformă. Iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului Autobest 2019 a urcat SUV-ul subcompact Skoda Kamiq, cu 16.848 puncte.

„Verdictul dat de jurnaliștii de specialitate demonstrează faptul că modelul Opel Corsa pe care l-am creat este un autovehicul orientat spre viitor, pentru toată lumea. Un autovehicul cu tehnologie de ultimă oră, bine echipat, cu o dinamică de conducere puternică. La prețuri pe care vi le puteți permite. În același timp, modelul Corsa, în calitate de câștigător pentru a treia oară a premiului AUTOBEST, demonstrează faptul că, prin fiecare generație nouă de autovehicule, ne îndeplinim promisiunea de a pune tehnologiile de vârf la dispoziția unei game largi de cumpărători”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

Finala Autobest 2019 a avut loc pe Istanbul City Park, faimosul circuit de Formula 1 ieșit de câțiva ani din calendarul competițional, și pe șoselele din împrejurimi. Noul Opel Corsa a convins juriul că oferă cel mai bun raport calitate/preț în timpul testelor rutiere. Iar modelul a obținut puncte în plus pentru versiunea 100% electrică, Corsa-e, care îmbină calitățile practice ale modelului Corsa cu funcționarea fără emisii de CO2 și o autonomie în modul electric de până la 337 kilometri (WLTP).

Premiul ”Autobest 2019” câștigat de noul Corsa constituie cea de-a treia victorie succesivă pentru acest model la Autobest, performanță neegalată de niciun alt automobil. În anii 2007 și 2015, a patra și, respectiv, a cincea generație Corsa au obținut titlul „Cea mai bună achiziție din Europa”. Mai mult, anul trecut, modelul Opel Combo Life a primit premiul Autobest.

Citește și... Corespondență de la Bruxelles - Utilitara de familie, premiul cel mare și mașinile vorbitoare

Fiecare variantă Corsa este echipată cu numeroase sisteme de asistență de ultimă oră. Acestea includ sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, precum și tempomatul inteligent, avertizarea privind părăsirea benzii de circulație și sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere.

Alături de autovehiculul plug-in hibrid Opel Grandland X, modelul Corsa-e a constituit semnalul de pornire a ofensivei Opel de electrificare a autovehiculelor de anul acesta. Până în anul 2024 vor fi electrificate toate modelele Opel: clienții vor putea alege o versiune „e” a fiecărui model. De asemenea, autovehiculele comerciale ușoare electrificate devin deosebit de importante pentru distribuția „pe ultimul kilometru” în mediul urban. Modelul Vivaro-e va fi lansat în cursul anului viitor. Apoi vor urma, în anul 2021, versiunile electrificate ale modelelor Opel Combo Life, Combo Cargo și Zafira Life.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -