Noua Mazda3 a câștigat premiul de design „Best of the Best” la Red Dot 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.04.2019 - 15:43

Evoluția design-ului inovator Kodo: Soul of Motion prezent pe noua compactă Mazda3 a câștigat premiul cel mare, ”Best of the Best”, în cadrul ediției 2019 a renumitului concurs anual de design de produs Red Dot Awards 2019.

SHARE

Exprimând estetica japoneză într-o formă simplă, unică, designerii noii Mazda3 au eliminat muchiile, astfel încât panourile caroseriei să reflecte împrejurimile. Abordarea „less is more” se aplică întregii mașini. Iar componente precum farurile și stopurile, de exemplu, au un stil curat, fără elementele inutile.

„Frumusețea prin simplitate este principiul cheie al designului Mazda3 (...) Dar este mai mult decât minimalism. A veni cu un design atât de pur, necesită mult efort și rafinament prin încercări și erori. Și este ceva ce credem că poate fi creat numai de mâinile umane ale modelatorilor noștri”, a explicat Yasutake Tsuchida, designer șef al noului model.

De asemenea, performanțele mașinii reflectă acest mod de gândire. Construită în jurul centricității umane pentru a spori bucuria de a conduce, noua Mazda3 se simte complet natural în timp ce accelerează, virează sau frânează, dar filtrează reacțiile mașini la drum, înainte ca acestea să fie resimțite de pasageri. Habitaclul este aranjat într-o simetrie perfectă cu șoferul. Noul scaun, de exemplu, păstrează pelvisul în poziție verticală, permite mișcarea naturală a corpului și, prin urmare, ajută la reducerea oboselii.

Juriul internațional a selectat mai puțin de 100 de produse pentru premiul „Best of the Best" din cele peste 5.500 de înregistrări primite din 55 de țări. Criteriile de selecție includ inovația, funcționalitatea, ergonomia și longevitatea. Mazda și ceilalți câștigători își vor primi premiile pe 8 iulie în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Red Dot 2019 care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen. Noua Mazda3 se va alătura apoi expoziției „Design on Stage” a produselor premiate la muzeul Red Dot Design Museum Essen și va fi prezentată în anuarul Red Dot, pe site-ul dar și în aplicația de design a competiției.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.