Mașina Prințesei Diana, primită de la Prinţul Charles cu ocazia logodnei lor, scoasă la licitaţie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.06.2021 - 16:56
Maşina, aflată într-o stare de conservare impecabilă, este în continuare echipată cu numerele sale de înmatriculare iniţiale - WEV 297W. / Foto: agerpres.ro

Un automobil Ford Escort, oferit Prinţesei Diana de Prinţul Charles cu ocazia logodnei lor, va fi scos la licitaţie după ce actualul său proprietar, care a păstrat secretă originea vehiculului timp de peste 20 de ani, a decis să îl vândă, informează DPA.

SHARE

Diana Spencer a primit mașina - un model argintiu 1.6 L Ghia, fabricat în 1981 - de la prinţul de Wales cu două luni înainte de căsătoria lor.

Prinţesa Diana a condus automobilul atunci când se deplasa pentru a asista la partidele de polo ale Prinţului Charles, iar pe capotă este amplasată o efigie aurie reprezentând o broască - o copie a emblemei originale oferite prinţesei britanice de sora ei, Sarah, şi pe care Diana a păstrat-o atunci când a vândut automobilul.

Citește și: Ce tactici de bullying folosește Gigi Becali în vestiarul FCSB

Mașina are 141.622 de kilometri, iar vopseaua şi tapiţeria sunt cele originale

Prinţesa Diana a încetat să mai conducă vehiculul la scurt timp după ce l-a născut pe prinţul William în 1982. Maşina a fost cumpărată ulterior cu suma de 6.000 de lire sterline de un comerciant de antichităţi.

În cele din urmă, automobilul a ajuns, în jurul anului 2000, în colecţia proprietarei sale actuale - o admiratoare a familiei regale, care a păstrat-o timp de peste 20 de ani şi a condus-o doar sporadic, fără să dezvăluie istoricul maşinii în faţa prietenilor ei.

Lewis Rabett, reprezentant al casei de licitaţii Reeman Dansie din Colchester, un oraş din comitatul Essex, afirmă că automobilul nu a mai fost văzut de publicul larg timp de peste 20 de ani.

Citește și: VIDEO Hot hatch-ul recordurilor, Honda Civic Type R, stabilește etalonul și pe circuitul MotorPark

Maşina, aflată într-o stare de conservare impecabilă, este în continuare echipată cu numerele sale de înmatriculare iniţiale - WEV 297W -, are un kilometraj de 88.000 de mile (141.622 de kilometri), iar vopseaua şi tapiţeria sunt cele originale.

Specialiştii se aşteaptă ca această maşină să fie vândută la un preţ cuprins între 30.000 şi 40.000 de lire sterline (34.840-46.455 de euro) în cadrul licitaţiei regale organizate de casa Reeman Dansie pe 29 iunie, cu exact o lună înainte de împlinirea a 40 de ani de la nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles.

Potrivit organizatorilor, licitaţia a atras deja interesul mai multor colecţionari, în special din Statele Unite. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.