Ce tactici de bullying folosește Gigi Becali în vestiarul FCSB

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.06.2021 - 12:00
Gigi Becali, patronul FCSB. / Foto: GSP

Lukasz Gikiewicz, atacantul care a câștigat procesul la TAS contra FCSB și urmează să primească aproximativ 103.000 de euro de la club pentru bullying și presiuni psihologice a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce se întâmplă în vestiarul FCSB când apare Gigi Becali.

SHARE

Pe 31 iulie 2019, în criză de lot, FCSB îl aducea gratis pe atacantul Lukasz Gikiewicz, la recomandarea lui Florin Motroc. Polonezul de 31 de ani semna un contract pe un an, cu un salariu de 8.500 de euro pe lună.

Peste doar o lună, după doar 206 minute jucate în patru meciuri, Gikiewicz era deja pe lista neagră a lui George Becali, care anunța la televizor că atacantul poate să plece.

Neplătit pentru prima lună de contract, Gikiewicz și-a cerut drepturile, dar s-a trezit trimis la echipa a doua, scos din camera pe care o ocupa în cantonamentul de la Berceni și pus să conducă un Matiz vechi.

Citește și: VIDEO Stareț din Neamț, despre cei care se vaccinează: „Oamenii se vor umple de solzi, ca peștii!”

După mai multe notificări, atacantul și-a reziliat unilateral contractul și a reclamat clubul FCSB la FIFA, unde a câștigat în februarie 2020 suma de 93.500 de euro, plus penalități. FCSB a făcut apel la TAS, dar a pierdut cazul.

Tacticile de bullying folosite în vestiarul FCSB

Lukasz Gikiewicz a povestit pentru gsp.ro ce tactici de bullying sunt folosite în vestiarul FCSB.

„Când au început să-mi facă probleme, le-am spus: „Vă rog, haideți să găsim o soluție!”. Voiam doar să joc, iubesc fotbalul (...) Nu au ascultat ce le-am zis. M-au tratat foarte rău.

Când m-am dus la președintele Argăseală, i-am zis: “Găsiți-mi un club! Dar nu accept să mă trimiți la echipa a doua, să-mi schimbați mașina cu una foarte, foarte rea, într-o stare de c***t (...)

M-au dat afară din camera din cantonament, în timp ce alți jucători stăteau acolo. Nu aveam nici măcar bani cash pentru a închiria un apartament. Dar un prieten, bulgarul Chorbadzhiyski, m-a luat la el acasă. Soția lui nu venise în România și mai avea un pat disponibil. Am dormit la el în casă câteva zile”, a declarat Gikiewicz.

Citește și: Un deputat USR care producea broderii vrea să știe dacă românii sunt uniți în caz de „vremuri grele“

Gigi urlă în vestiar, tuturor le e frică de el

„Când Gigi intra în vestiar, toți își lăsau ochii în jos. Tuturor le e frică de el (...) A venit o dată și după ce am pierdut un meci, nu mai rețin la care. A început să urle la Vlad și la încă un jucător..

Dacă joci bine, glumește cu tine. Dacă joci prost, urlă. FCSB are jucători tineri și lor le e frică de Becali. E ca bossul lor”, a mai povestit polonezul.

Binecuvântare, cu crucea pe față, ca Papa

Becali „a venit înainte de meciul din Europa League (n.r. - cu Mlada Boleslav), eram la masă. A venit cu niște pantofi Gucci, îmi aduc bine aminte. Ne-a pus ceva pe față, ceva legat de biserică. Și a făcut un semn din mână cum face Papa. Ca și cum ne binecuvânta. A trecut pe la fiecare jucător în parte și i-a pus crucea aia pe față. Și mie (...)

E o persoană amuzantă, dar nu prea înțelege fotbalul”, a relatat Gikiewicz.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te