Cullinan, primul Rolls-Royce capabil să ajungă oriunde cu stil

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.11.2018 - 20:26
Cine își dorește un Rolls ”cocoțat” trebuie să știe că prețurile pornesc de la 265.000 de euro, fără taxe.

La doar câteva luni de la premiera mondială, Cullinan, primul Rolls-Royce tot-teren, cu caroserie înălțată, capabil să depășească obstacole și să abordeze cu stil gropile, șleaurile și alte tipuri de teren accidentat, a ajuns în România.

SHARE

Denumit după cel mai mare diamant descoperit vreodată, Cullinan oferă lux din abundenţă şi o sezaţie de rafinament pe şosea, specifică Rolls-Royce, într-un concept extrem de versatil, adaptat experienţelor de condus zilnice. Noul automobil înglobează conceptul “Fără efort, Pretutindeni”, oferind lux fără efort oriunde proprietarul său alege să se aventureze. 

Zeci de teste realizate pe întreaga planetă au arătat faptul că mașina este capabilă să abordeze cu încredere și agilitate orice tip de teren accidentat. În acest sens, sofisticata suspensie pneumatică reglabilă a lui Cullinan asigură faimoasa senzaţie de ‘Magic Carpet Ride’ a Rolls-Royce pe orice tip de suprafaţă de rulare, off- sau on-road. În acelaşi timp, aceasta este cu adevarat primul automobil “three-box” în segmentul SUV. Peretele său de compartimentare creează un mediu distinct pentru pasageri, separați de compartimentul pentru bagaje.

SUV-ul Rolls-Royce, deși producătorul evită pe cât posibil acest apelativ, este animat de un motor cu arhitectură V12, de 6.75 litri, care produce 563 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm, distribuit către punți de un noul sistem de tracţiune integrală, alături de un sistem cu patru roţi directoare, construite pentru a face faţă oricăror provocări. Fiind un Rolls-Royce, Cullinan oferă întreaga suită de elemente Bespoke dezvoltate special pentru diferitele moduri de viață ale proprietarilor săi. Una dintre opțiunile cele mai proeminente o reprezintă Modulul de Recreere (Recreation Module) – un sertar acționat electric în care clienții vor putea depozita accesoriile şi bunurile personale necesare activităților pe care au în plan să le desfăşoare. Acesta este situat în compartimentul din spate al mașinii și poate fi deschis cu ușurință la atingerea unui buton.

Una dintre opţiunile oferite de Recreation Module este Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – cu o singură apăsare de buton, două scaune din piele de cea mai bună calitate, orientate spre exterior și o masă de cocktailuri apar din cadrul modulului. Ori de câte ori călătoriți, Viewing Suite garantează cel mai bun loc posibil pentru privitor.

Cine își dorește un Rolls ”cocoțat” trebuie să știe că prețurile pornesc de la 265.000 de euro, fără taxe. Având în vedere posibilitățile aproape infinite de personalizare și lista lungă de opțiuni însă, prețul final îl poate depăși cu mult pe cel de bază. Rolls-Royce este disponibil în România prin Schmidt Premium Cars, companie ce deține în România singurul și cel mai mare dealership Rolls-Royce din Europa Centrală și de Est, precum și dealer-ul Rolls Royce Motor Cars din Munchen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te