Cât a ajuns o revizie banală, ulei și filtre, la Dacia Duster? Aproape cât un salariu minim

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.06.2023 - 14:43
Cât a ajuns o revizie banală, ulei și filtre, la Dacia Duster? Aproape cât un salariu minim - Foto: Facebook/Dacia Duster Trails & Technical
Cât a ajuns o revizie banală, ulei și filtre, la Dacia Duster? Aproape cât un salariu minim - Foto: Facebook/Dacia Duster Trails & Technical

Alimente, bunuri, servicii, totul s-a scumpit accelerat în ultima vreme. Iar tarifele în service-urile auto nu fac excepție. O banală revizie, ulei și filtre, într-un service de marcă, la o Dacia Duster aflată în garanție a ajuns aproape cât un salariu minim pe economie.

SHARE

Proprietarul unui SUV Dacia Duster diesel, 1.5 dCi, a fost să facă revizia de 2 ani la un service de marcă, mașina având doar 14.600 de kilometri parcurși și fiind în garanție, și a postat pe forumul „Dacia Duster Trails & Technical” cât l-a costat, precum și o recenzie pentru service-ul ales. 

Deși nu a schimbat decât filtrele și uleiul, mașina ne având nevoie de nicio altă interveție sau piesă, factura a fost de 1.235 de lei, adică circa 70% din salariul minim net pe economie în România care este de 1.898 de lei. 

Citește și: Cât costă revizia pentru o Dacia Spring, în 2023. Lista prețurilor din marile orașe

Manopera nu a fost foarte mare, circa 300 de lei. Dar, un litru de ulei de motor a ajuns 65 de lei la service-ul de marcă și filtrul de motorină, aproximativ 300 de lei, conform facturii. 

„Salutare! Azi am fost la Meridian sud sa fac revizia la Duster de doi ani. 14600km. Nu radeti.... Ca si data trecuta am fost impresionat de promptitudine (am ajuns mai devreme cu 25 de min dar au luat masina imediat) si profesionalism.

Personalul a fost foarte ok si m-a facut sa simt ca ....le pasa. Ideea e ca voiam sa va zic pretul pentru revizia a doua...ulei, filtre ulei, aer, habitaclu si combustibil, manopere....1235 roni.

Plus verificare masina din ce vedeam pe geam....roti articulatii, pe sub ea....cu lanterna de doctor...tras de roti etc :)) . Sper sa ajute informatia. Drumuri bune”, a scris pe Facebook proprietarul Duster-ului. 

Citește și: Un samsar oficial arată cu degetul piața de mașini SH. „Să vinzi o mașină corect e imposibil”

Reacțiile membrilor forumului „Dacia Duster Trails & Technical” la factura pentru schimbul de ulei și filtre la Dacia Duster nu au întârziat, evident, să apară, peste 50 de internauți dându-și cu părerea:

- „718,25 ron revizie la 10000 km in service autorizat.”

- „Filtru ala de motorina 300 lei... E poleit cu aur”.

- „Cu 750 am schimbat tot inclusiv ulei grup ! Si am pus si ulei mai bun decat ELF care nu e ce trebuie (...) nu la reprezentanta ! Acolo a vazut numai ELF.Am renuntat de la 37000 la reprezentanta ! AM 92000 schimbat distributie si placute deocandata .2018, 1.5 fara adblue .”

- „Exagerat de scumpi...doar uleiul e cu peste100 de lei mai scump”.

- „Nu uitati ca serviceurile Dacia sunt francize, adica nu sunt Dacia la baza. De asta aveti si asa de multe diferente intre ele. ”

- „Daca service-urile nu ar avea preturile astea umflate pe timpul garanției, lumea ar merge la ei si cand masina nu mai are generație.... 8 lei pt o garnitura care este 2 lei...”

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te