A 5-a generație Opel Combo a ajuns în România

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 13.06.2018 - 15:29
Noul Combo Life se detașează clar de ideea de utilitară clasică

Cu o experiență de peste 30 de ani în segmentul autoutilitarelor ușoare (LCV), Opel schimbă macazul în cazul celei de-a cincea generații a lui Combo. Noul Opel Combo Life este mai mult un MPV, o mașină de familie multifuncțională, decât o utilitară clasică.

SHARE

Noul Opel Combo Life a ajuns în România sub forma unui model de preserie. Prețurile vor fi anunțate spre finalul lunii iunie, odată cu startul comenzilor. Până atunci însă, să facem cunoștință cu noua utilitară de familie, care, după preluarea Opel de către PSA Peugeot-Citroen, se înfrățește cu Citroen Berlingo Multispace și Peugeot Rifter în lupta cu modele precum Ford Turneo Connect, Renault Kangoo și Dacia Dokker.

A cincea generație Combo schimbă macazul pe toate planurile. Design-ul puternic și impunător te duce cu gândul, cel puțin în partea frontală, la un SUV compact. Pasajele late ale roților conectate prin pragurile laterale subliniază, de asemenea, soliditatea modelului. Iar partea din spate a mașinii este foarte liniară, urmând un design vertical ce scoate în evidență caracterul practic. 

Interiorul joacă pe cartea ergonomiei și confortului. Habitaclul este foarte bine organizat, punând la dispoziție multiple spații de depozitare, precum un compartiment în consola centrală în care încape și o sticlă de 1,5 litri sau ”sertarul” atârnat de plafonul portbagajului, cu o capacitate de 36 de litri. Iar în ceea ce privește confortul, noul Combo Life este, de exemplu, singurul model din segment ce poate fi echipat cu volan încălzit. Mai mult, ambele versiuni de caroserie (4,4 sau 4,75 metri lungime) pot fi echipate cu până la șapte locuri.

De asemenea, Combo Life nu este doar un MPV pentru familii. Poate fi și un autovehicul de transport de mici dimensiuni. Cu scaunele spate pliate, volumul portbagajului la versiunea standard (597 litri) este de peste trei ori mai mare, ajungând la 2.126 de litri, ceea ce înseamnă că transportarea echipamentului de camping, a bicicletelor sau a coletelor mari nu este o problemă. Versiunea Combo Life de 4,75 metri lungime oferă un volum de încărcare de până la 2.693 de litri și poate înghiți obiecte de până la trei metri lungime, cu scaunul pasagerului față rabatat.

Tehnologii și sisteme de asistență din lumea turismelor

Noul Combo Life se detașează clar de ideea de utilitară clasică, bună doar pentru cărat, și în ceea ce privește tehnologia și sistemele de asistență îmbarcate. De exemplu, mașina poate fi echipată cu afișaj pe parbriz, cameră video panoramică pentru marșarier la 180 de grade, sistem de detectare a somnolenței șoferului, sistem de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată sau sistem de protecție a părții laterale cu 12 senzori, care ajută șoferul în viraje la viteze reduse să nu ”agațe” stâlpișori, bariere, bolovani sau alte vehicule.

Un diesel, un benzinar și automată cu 8 trepte

Noul Combo poate fi animat de un motor diesel de 1.5 litri în trei variante de putere: 75, 100 și 130 cai putere. Iar pe benzină este disponibil un 1.2 litri de 110 sau 130 CP. Noutatea absolută o constituie cutia de viteze automată cu opt trepte, în serie pe benzinarul de 130 cai putere și opțională pentru cel mai puternic diesel. În rest, diesel-urile de 75 și 100 cai putere sunt cuplate la transmisii manuale cu cinci trepte, iar diesel-ul de 130 cai putere și benzinarul de 110 cai putere, la cutii manuale cu șase trepte.

Cum tot vorbeam la partea de design de o ușoară înclinație către SUV, în premieră, Combo Life poate fi comandat cu sistemul de control al tracțiunii IntelliGrip, un diferențial electronic opțional care adaptează distribuția cuplului către roțile din față, permite patinarea roților, dacă este necesară, și ajustează momentele de schimbare a treptelor de viteză la transmisia automată, precum și reacția pedalei de accelerație. Acest lucru asigură o tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă modelul Combo Life este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe umede.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te