Zece accidente în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni în România, în ultimii cinci ani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.08.2022 - 16:21
Două persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, la 27 august, că o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

SHARE

"Apel 112 - Giurgiu - localitatea Letca Nouă - aeronavă de mici dimensiuni posibil prăbuşită. Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 ambulanţă SMURD şi 1 ambulanţă SAJ.

În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD de la ISU Teleorman.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi o resursă aviatică din cadrul IGAv", conform IGSU.

Ulterior, IGSU a precizat că la locul prăbuşirii avionului au fost găsite două persoane decedate.

Citește și: VIDEO Două persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu


O serie de accidente aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni s-au întâmplat în ultimii ani:  

26 martie 2022 - Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, judeţul Prahova. Pilotul a decedat.

10 august 2021 - Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe raza localităţii Chitila, pe un câmp, două persoane rănite, conştiente, fiind preluate de SMURD şi transportate la spital.

19 martie 2020 - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în zona localităţii Şiria din judeţul Arad, fiind înregistrate două victime.

 

Citește și: Raed Arafat anunță că peste 300 de defibrilatoare vor fi montate în locuri publice din țară

15 mai 2019 - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, accident în urma căruia două persoane au murit.

21 februarie 2019 - O aeronavă de şcoală şi agrement, cu două persoane la bord, a aterizat forţat pe o zonă de câmp, în apropierea aeroportului Tuzla. Aparatul de zbor era unul bimotor de tip Diamond Aircraft (DA) 42, iar accidentul a avut loc în apropierea pistei. O persoană a decedat.

7 noiembrie 2018 - Un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeşeană Topoloveni. Pilotul a fost rănit.

4 august 2018
- Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava. Unul dintre piloţi a murit.

21 octombrie 2017 - Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Alba, în zona localităţii Vinţu de Jos, incident în urma căruia pilotul a murit.

19 octombrie 2017 - Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord, s-a prăbuşit în zona localităţii Tătăruşi din judeţul Iaşi. În urma impactului, pilotul aparatului a murit, iar cea de-a o doua persoană a suferit multiple contuzii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te