Voluntarii care au dus viziere unor mii de cadre medicale din „linia întâi”. Cum îi putem sprijini

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.05.2020 - 22:00
Judecătorul Cristi Danileț, unul dintre voluntarii din proiectul Viziere.ro

Peste 200.000 de viziere făcute și distribuite de un grup de peste 2.000 de voluntari au ajuns, în ultimele săptămâni, la 1.265 de unități medicale „din prima linie” din întreaga țară.

SHARE

Programul Viziere.ro a început în data de 18 martie cu o echipă de voluntari care, prin fonduri proprii și sponsorizări, a început producția de viziere pentru cei din prima linie, implicați în combaterea COVID-19. Obiectivul inițial, spun coordonatorii proiectului, a fost producerea și donarea a 10.000 de viziere către cadrele medicale din prima linie în lupta cu COVID-19.

Cum cererile venite din partea sistemului medical au fost mult mai mari, până în prezent au fost distribuite aproximativ 200.000 de viziere către 1.200 de unități medicale din România.

„Solidaritatea și-a spus cuvântul și a completat acolo unde era nevoie, prin eforturile și dedicarea unei echipe de peste 2000 de voluntari care a ales să se implice activ pentru cei din prima linie.

Acțiunea civică prin care se produc viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID-19 s-a transformat rapid într-un program național cu impact puternic, iar astăzi prin Viziere.ro și numai împreună cu partenerii din proiect, am reușit să distribuim 200.000 vizere către medici, asistente sau personal din prima linie, să ajutăm peste 1.200 de unități medicale, CMI-uri, organizații și instituții, să implicăm 2.000 voluntari, să producem peste 220.000 viziere, să coordonăm 23 centre regionale din toată țara, să trimitem 6.000 de colete conținând viziere gratuite, în toată țara și să extindem inițiativa peste granite, un centru internațional - Viziere.md, în Republica Moldova”, a declarat Cristiana Bogățeanu, managerul programului viziere.ro.

„În continuare pentru a ne autosusține avem nevoie de sponsorizări din partea companiilor ca să putem achiziționa materiale și materie primă astfel încât să onorăm cele peste 20.000 cereri de viziere aflate acum în curs, de la unitățile medicale și nu numai.

Cereri vin zilnic și refuzăm să ne oprim. Proiectul este bazat pe voluntariat, toată munca noastră la nivel național este voluntară. Fiecare donație este practic o formă de implicare activă într-o luptă în care suntem toți implicați, dar în care există doar o singură primă linie pe care suntem datori moral să o sprijinim.

În cadrul proiectului viziere.ro, ne implicăm de luni până duminică, voluntari pentru un program care înseamnă pentru mulți o mană de ajutor, siguranță, protecție, implicare și empatie”, a mai spus Cristiana Bogățeanu.

Dacă vreți să sprijiniți programul viziere.ro, puteți dona astfel:

Donații în lei: 

https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm8er

Donații în euro:

https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm9er

Sau, direct în contul bancar:

ASOCIATIA SSMB

Cod Fiscal: 18797296

RON: RO04BTRLRONCRT0254704901

EURO: RO24BTRLEURCRT0254704902

Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti

Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET

Dacă ești în prima linie și ai nevoie de vizieră, completează formularul de aici: https://forms.gle/crwTsDSN6ZdBSjrw6

Contact:

https://www.facebook.com/viziere.ro/

http://viziere.ro

[email protected]      

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te