Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Cioloș îl sprijină pe Nicușor Dan

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.02.2020 - 15:40

Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, spune surse Digi24.ro, după ce și PNL a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan la alegerile locale.

SHARE

Update

Vlad Voiculescu a anunțat că se retrage din cursa pentru Primăria generală a Bucureștiului, după ce PNL a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, criticând PNL pentru modul în care a ales să stabilească candidatul opoziției, „în spatele ușilor închise”, fără să consulte cetățenii.

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susținerea partidelor de opoziție, atât timp cât avem siguranța că va câștiga alegerile, nu voi merge mai departe cu candidatura”, a declarat Voiculescu.

„De asemenea, în condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă, la Consiliul General, la Consiliile locale, nu dau un cec în alb PNL. Este păcat pentru noi toți că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de cetățeni care să stabilească candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe ușa din dos, în spatele ușilor închise, prin interesele unui șef de partid, decât interesele bucureștenilor”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că va candida pe lista pentru Consiliul general. ”Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General”, a subliniat el.

 

 
”În condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă, la Consiliul General, la Consiliile locale, nu dau un cec în alb PNL. Este păcat pentru noi toți că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de cetățeni care să stabilească candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe ușa din dos, în spatele ușilor închise, prin interesele unui șef de partid, decât interesele bucureștenilor”, a adăugat Vlad Voiculescu.


Voiculescu a mai spus că va candida pe lista pentru Consiliul general. ”Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General”, a subliniat el.„Alegerile pentru Primăria București sunt despre bucureșteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administrație care lucrează pentru ei. Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban”, a spus Dacian Cioloș, președintele PLUS, adăugând că se conturează o susținere a acestuia așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei”, a scris Cioloș, vineri, pe pagina de Facebook.

„Dincolo de asta, însă, rămân neclintit în convingerea că forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea”, a subliniat Cioloș.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te