Viorica Dăncilă a refuzat să transmită un mesaj pentru victimele Colectiv

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.10.2018 - 17:08
Pe 30 octombrie, s-au depus coroane acolo unde a fost clubul Colectiv. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnalişti, marţi, când se împlinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv, dacă are un mesaj pentru victime, însă ea nu a răspuns întrebării şi a plecat.

SHARE

Viorica Dăncilă a răspuns întrebărilor jurnaliştilor despre evaluarea miniştrilor Cabinetului său şi despre eventuala remaniere guvernamentală, precum şi despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie.
La final, premierul a fost întrebată de un jurnalist dacă are un mesaj pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, din urmă cu trei ani, dar Viorica Dăncilă nu a răspuns şi a plecat.

Citește și 3 ani de Colectiv. România nu mai are bancă de piele 

Ulterior, Viorica Dăncilă a transmis un comunicat de presă. „Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident. Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui și să le îndreptăm. Întreaga mea compasiune și condoleanțe familiilor și prietenilor greu încercați, iar celor răniți le doresc putere și sănătate!”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.  
Acum trei ani a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a României – incendiul din clubul Colectiv. După seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile trăite în zilele următoare incendiului. „Nu avem nimic”, spun ei, nici spitale pentru arşi, nici pansamente speciale, nici empatie din partea medicilor.
Au fost începute anchete penale, dar la trei ani de la tragedie nu există niciun vinovat.

Citește și 3 ani de Colectiv: Medicii consideră că nu au fost schimbări majore

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.