VIDEO Ziua Marinei. Momente speciale la malul mării. Parada, urmărită de mii de oameni

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2024 - 11:21
Ziua Marinei. Momente speciale la malul mării. Parada, urmărită de mii de oameni - FOTO: Facebook/ MApN
Ziua Marinei. Momente speciale la malul mării. Parada, urmărită de mii de oameni - FOTO: Facebook/ MApN
IAR 330 Puma Naval evoleaza in timpul demonstratiei militare organizate cu ocazia Zilei Marinei, joi, 15 august 2019. Inquam Photos / Daniel Stoenciu
IAR 330 Puma Naval evoleaza in timpul demonstratiei militare organizate cu ocazia Zilei Marinei, joi, 15 august 2019. Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Festivitățile de Ziua Marinei se desfășoară în mai multe orașe din țară. La Constanța, mii de turiști au venit să vadă parada. La manifestații asistă și politicieni.

SHARE

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului aduce în fiecare an mii de turiști la Constanța pentru festifitățile de Ziua Marinei. La eveniment participă și politicieni. 

Președintele Klaus Iohannis și șeful Senatului, Nicolae Ciucă, au fpcut declarații cu ocazia acestei sărbători. 

VIDEO Ziua Marinei. Festivități în mai multe orașe din țară. Ce se întâmplă la Constanța?

Președintele Klaus Iohannis, prezent la festivitățile de la Constanța, a declarat că, deşi trăim vremuri marcate de multiple provocări de securitate, România este astăzi o ţară sigură şi stabilă, înscrisă ireversibil pe calea dezvoltării democratice, alături de partenerii şi de Aliaţii din Uniunea Europeană şi din NATO.

”Ţara noastră beneficiază astăzi de cele mai solide garanţii de securitate, iar cetăţenii români sunt apăraţi şi protejaţi în faţa oricăror potenţiale ameninţări”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Și Nicolae Ciucă a ținut, la rândul lui, un discurs în fața celor prezenți.

„Patriotism credință, curaj, sunt cuvintele care descriu cel mai bine această zi.
Este o zi care ne reamintește cine suntem. Traversăm o perioada tulbure în regiune. Ucraina luptă cu Rusia nu doar pentru a-și apăra teritoriul ci și pentru a proteja valorile democratice

În localitatea Mihail Kogălniceanu construim cea mai mare baza NATO din Europa alături de aliați. Trebuie să continuăm sa investim în apărare.
Aduc un pios omagiu eroilor marinari. La mulți ani dragi marinari români”, a spus Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

 

Cu ocazia Zilei Marinei Române, o serie de manifestări sunt programate la Constanţa dar și  Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea, dar şi Bucureşti.

Statul Major al Forţelor Navale a transmis că exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024" va fi prezentat, între orele 10,00 şi 12,00, publicului de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

 

De la ora 20,30, marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii oferit de Primăria Municipiului Constanţa, care va putea fi urmărit din zona Piaţa Ovidiu - Portul Turistic Tomis.

 

Foto: INQUAM PHOTOS

Ziua Marinei Române este marcată şi în Portul Turistic Mangalia prin exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024", jocuri şi concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară şi ateliere interactive, care vor avea loc între orele 10,00 şi 14,00. Seara, de la ora 19,30, evenimentul se va încheia cu un spectacol de muzică populară, apoi va urma retragerea cu torţe a marinarilor militari.

Exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024" va fi prezentat publicului din Brăila, între orele 10,00 şi 12,30, pe faleza Dunării, în zona Moara Violatos. De la ora 20,30 va avea loc retragerea cu torţe a marinarilor.

Evenimente la Galați, Tulcea, București

La Galaţi, Ziua Marinei Române este sărbătorită pe faleza Dunării, în zona Elice, printr-o ceremonie militară şi religioasă, care va începe la ora 17,00. Va fi urmată de un exerciţiu demonstrativ și de parada navelor militare şi civile.

La Tulcea, publicul din municipiu este invitat pe faleza Dunării, în intervalul orar 10,00-13,00, acolo unde va avea loc exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024", dar şi jocuri şi concursuri marinăreşti.

Ziua Marinei Române este aniversată și în Bucureşti, printr-o ceremonie militară şi religioasă care va fi organizată, în intervalul orar 9,00-10,00, la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul "Regele Mihai I" (Parcul Herăstrău, zona debarcader), notează Agerpres.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te