VIDEO Urmărire ca-n filme! Poliția cu BMW s-a chinuit 40 km să prindă un Opel vechi în Galați

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 21.09.2023 - 14:29
Urmărire ca-n filme! Poliția cu BMW s-a chinuit 40 km să prindă un Opel vechi în Galați - Foto: monitoruldegalati.ro

Urmărire ca-n filme, în județul Galați! Șoferul unui Opel Astra vechi nu a oprit la un control de rutină în localitatea Tudor Vladimirescu. Polițiștii au plecat imediat în urmărirea acestuia, dar nu au reușit să-l prindă cu BMW-ul decât după circa 40 km. A „spart” și un baraj.

SHARE

La data de 20 septembrie 2023, în jurul orei 11.30, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe DN 25, în interiorul localităţii Tudor Vladimirescu, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galaţi, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Galaţi şi a fugit.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea Opel-ului Astra G cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi a solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Şendreni, precum şi al celor din cadrul Biroului Rutier Galaţi, întrucât bărbatul care se afla la volan a refuzat în continuare să oprească şi a fi accelerat și până la viteza de 180 de km/h,  punând în primejdie siguranţa participanţilor la traficul rutier prin efectuarea a numeroase depăşiri neregulamentare și tăind curbele.

Citește și: Un bărbat drogat a furat o mașină de curierat și a gonit pe șosea cu poliția pe urme

Șoferul Opel-ului a evitat și un blocaj auto al poliției din localitatea Şendreni, rulând prin afara părţii carosabile, prin şanţ, și a fost prins abia după circa 40 de kilometri de Tudor Vladimirescu, la intrarea în municipiul Galaţi, în zona Tirighina, tot cu ajutorul unui blocaj rutier al poliției, relatează monitoruldegalati.ro.

Șoferul Opel-ului era băut

În Opel se afla doar conducătorul auto, care, după ce a oprit a coborât, a manifestat în continuare o atitudine recalcitrantă, refuzând să se conformeze somaţiilor poliţiştilor. Prin urmare, a fost imobilizat şi încătuşat.

Din cercetări a reieşit că este vorba de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Barcea, judeţul Galaţi, cu permis de conducere valabil.

Citește și: VIDEO Polițiștii se plâng că au „autospeciale cu motor de drujbă”. Un Passat trece pe roșu și fuge

A fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, aparatul etilotest a indicat 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cel de-al doilea caz rezultatul a fost negativ.
Bărbatul a fost condus la sediul de poliţie al Serviciului Rutier Galaţi, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Galaţi.

Bărbatul de 50 de ani a fost sancționat contravențional pentru abaterile săvârșite în trafic cu amendă de 5.075 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 330 zile, în baza prevederilor O.U.G. 195/2002.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te