VIDEO Un nou accident în Pasajul Unirii, evitat în ultima clipă. Un șofer s-a pus în fața unui TIR

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.02.2023 - 20:17

Un șofer bucureștean a luat atitudine atunci când a văzut că un TIR se îndrepta spre Pasajul Unirii, locul care în care s-au produs numeroase accidente, în special de când a fost renovat. Acesta s-a dat jos din mașina sa și s-a pus în fața camionului.

SHARE

O filmare a devenit virală pe rețelele de socializare, în contextul șirului de accidente care au avut loc în zona Pasajului Unirii.

Imaginile surprind  un șofer care își oprește autoturismul în zona Pasajului Unirii pentru a atenționa un alt șofer care conducea un TIR în timp ce se îndrepta spre pasaj.

Clipul, care pare să fi fost realizat cu o cameră de bord, arată cum un șofer își oprește autoturismul după ce vede un TIR venind din sensul opus.

Citește și: VIDEO Întârziată 5 ani, Autostrada Sebeș - Turda se prăbușește după 15 luni. Cost: 120.000.000€

El merge apoi în fața vehiculului de tonaj mare și îi face semn să oprească, arătându-i șoferului că nu poate înainta spre pasaj întrucât exisă o limitare de întălțime.

Gestul bărbatului care a oprit un posibil accident în Pasajul Unirii a strâns numeroase comentarii pozitive.

„Dacă nu erai tu, ăsta ar fi fost al 4-lea accident pe care l-aș fi văzut în pasajul vieții! Felicitări!”, este unul dintre comentariile de pe YouTube.

Citește și: Un miliardar din Belgia ar putea trimite sute de tancuri în Ucraina. De ce guvenrul nu este de acord

 

Filmarea se încheie cu un mesaj editat pe înregistrarea VIDEO, care precizează: „Numere de Bulgaria”, potrivit B1TV.

Accidente în lanț în Pasajul Unirii

Pasajul Unirii are, conform autorităților, 3,5 metri înălțime. A fost redeschis după renovare la începutul lunii septembrie.

După tragicul accident de autocar în care un turist grec și-a pierdut viața, intrările în Pasajul Unirii sunt păzite Poliția Locală Sector 4. Câte un echipaj stă în dreptul fiecărei intrări cu girofarul autospecialei pornit, măsoară din ochi vehiculele aflate în trafic și le opresc pe cele care li se pare că sunt prea înalte. Astfel, pe 29 decembrie, a fost evitat un incident cu un TIR turcesc. 

Joi, 12 ianuarie, însă, pe ploaie, cu geamurile mașinii de poliție probabil aburite, agenții nu s-au prins la timp că un camion înalt ar putea avea probleme în pasaj și n-au reșit să-l oprească.

Vehiculul a trecut de limitatoarele de înălțime, a intrat în pasaj, a rulat câteva zeci de metri și s-a înfipt în tavan pe la mijloc. 

„Pasajul Unirii, sensul dinspre Bd. Marăsesti catre Piața Universității, o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. La fața locului au fost direcționați polițiști rutieri, pentru asigurarea măsurilor de fluență. În acest moment, traficul rutier este restricționat pe banda I de circulație”, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

Doar în primele trei săptămâni de la „inaugurare”, de exemplu, patru vehicule au avut probleme cu înălțimea, lovind limitatorul de înălțime de la intrare sau înfigându-se direct în tavan: două autocare, un TIR și o autoutilitară. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te