VIDEO Serviciul de urgență 112 a ajuns la majorat. Pe 11 februarie 2004 a fost primit primul apel

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.02.2022 - 20:02
Serviciul de urgență 112 a ajuns la majorat. Pe 11 februarie 2004 a fost primit primul apel. / Foto: digi24.ro

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a realizat un filmuleț aniversar pentru „majoratul” serviciului de urgență cu număr unic, 112.

SHARE

În data de 11 februarie 2004 a fost operaționalizat serviciul de urgență cu număr unic, 112 (Poliție, Pompieri, Salvare), în București și a fost primit primul apel. A fost vorba despre un accident rutier cu victime, își amintește în filmulețul STS Raluca, operatorul de la acea vreme care a ridicat receptorul.

„Era real, era live, era atunci, era primul al meu și cineva avea nevoie de mine!”, își amintește și acum cu emoție Raluca.

Citește și: Patru români, arestați pentru furt de autovehicule și utilaje din UE. 22 de mașini de lux, în curte 

Serviciul de urgență 112

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor.

Serviciul de urgență 112 este furnizat de Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU). Administratorul SNUAU este Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

SNUAU este compus din centre unice pentru apeluri de urgență, dispecerate integrate de urgență și dispecerate de urgență ale agențiilor specializate de intervenție. Atât centrele unice pentru apeluri de urgență, operate de STS, cât și dispeceratele de urgență ale agențiilor specializate de intervenție sunt organizate la nivelul fiecărui județ. Centrul 112 București-Ilfov recepționează apelurile efectuate din București și din județul Ilfov.

Citește și: Unde au fost găsite lămpile de iluminat furate de pe DN 1 imediat după ce au fost montate

Numărul 112

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență, disponibil în toată țara, ce poate fi apelat din toate rețelele publice de telefonie.

Apelurile sunt preluate 24/7 de operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 și, în funcție de tipul urgenței, sunt transferate apoi către dispecerii agențiilor specializate de intervenție, care realizează un interviu pe domeniul de competență, alocă și alertează echipajele din teren.

Apelurile pot fi preluate și procesate în mai multe limbi de circulație internațională și în limbile minorităților naționale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.